Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

TV: Norrköping vann hemmapremiären

Norrköping Dolphins vann hemmapremiären mot BC Luleå med 82-77. Se höjdpunkter från matchen!

Matchen öppnas med två snygga ”backdooravslut”, ett åt varje håll, och Dolphins visar från början riktigt fighterhjärta. Tränare Adnan Chuk roterar friskt bland manskapet och man är som mest sex poäng upp, 17-11, men Luleå kommer tillbaka och Dolphins kan vinna första perioden med 19-17.

Hemmalaget spelar ett ruggigt aggressivt försvarsspel och Luleå har svårt att komma nära korgen men de har också ett tätt försvar och Dolphins får inga enkla poäng. Med två minuter kvar går Luleå förbi efter man bland annat satt en trea från hörnet. Andra perioden blir lika tuff och tät men Luleå vinner den med 21-19 och ställningen är helt jämn i paus, 38-38. Cole Darling är så här långt poängbäst i Dolphins med tolv poäng, samma som Tom Lidén i Luleå.

Det är kamp därute och ingen viker ner sig vilket gör att tredje perioden inleds ganska poängfattigt och efter fem minuter är Dolphins en upp, 46-45, efter ett fyrapoängsspel för Luleå föranlett av en osportslig foul på en hemmaspelare. Kort senare åker Dolphins på ännu en osportslig, men man lyckas fajta sig tillbaka i matchen. Perioden vinns av Luleå med 15-14 efter att man sänkt en trea på klockan. Ställningen 52-53, inför en spännande slutperiod.

Dolphins visar stort hjärta i början av fjärde perioden där man kämpar fullt ut på varenda boll. Lagen börjar sänka treor och Dolphins skaffar sig momentum då man blir åtta upp, 70-62, med fyra minuter kvar. Hemmalagets coach Adnan Chuk tar timeout med 2,33 minuter kvar då laget leder med 73-66. Lagen turas om att stressa varandra till turnovers men Dolphins behåller ledningen och med 36 sekunder kvar tar Dolphins timeout då man har 77-72. Adnan Chuk tar sin sista timeout med 15 sekunder kvar och ledning med 80-74 då Luleå sänker en trea, men Dolphins tar en välförtjänt seger med 82-77 och visar att man blir att man är tillbaka på banan igen.
– Dolphins är ett bra lag som är svårslagna och på det sättet man krigar och får oss till 20 turnovers är besvärligt för oss. Vi kommer inte upp i standard idag och det är något vi måste lära oss. Man vinner inga matcher med så många turnovers. Detta var inte slutspelsklass men båda lagen kommer att finnas med där framme när det drar ihop sig till slutspel, säger Luleås huvudtränare Peter Öqvist.

Adnan Chuk:
– Jag är stolt och glad över att vi kommer tillbaka så här starkt där vi kämpar som om det vore sista matchen. Slå Luleå med fullt lag är tillräckligt svårt så jag är stolt över prestationen idag. Vi ska utvärdera hur vi kunde få Luleå till 20 turnovers och vi är nöjda med hur vi använder vår missmatch. Det är två tuffa lag som kan spela basket och när båda lagen är redo för slutspel blir det jämnt.

MATCHFAKTA:
Norrköping–Luleå 82–77

(19–17, 19–21, 14–15, 30–24)
Poäng, Norrköping: Mikael Lindquist 20, Cole Darling 18, Johnell Smith 11, Joakim Kjellbom 10, Dejan Jeftic 10, Mikkel Plannthin 8, Tim Schüberg 2, Abdou Medjedoub 2, Edvin Stark.
Luleå: Adam Rönnqvist 22, Quinton Upshur 18, Tom Lidén 12, Jonathan Larsson 9, Brice Massamba 5, Denzel Andersson 4, Tim Kearney 3, Yannick Anzuluni 2, Andreas von Uthmann 2.
Publik: 851.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget