Fotograf:

Veckans SBL-lag: Vecka 45

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans lag”.

 

G: Adam Rönnqvist, BC Luleå (1)
27-årige Rönnqvist stod för en mycket fin match när hans BC Luleå föll mot Borås förra måndagen. Förlusten till trots går det inte att ta ifrån 27-åringen sin starka insats med bland annat 27 poäng på drygt 24 spelade minuter.

G: Nimrod Hilliard IV, Borås Basket (2)
Det råder ingen tvekan om att Borås gjort ett stort fynd i 24-årige Hilliard IV. Amerikanen låg till stor del bakom lagets seger borta mot Luleå med 26 poäng och åtta assist. Var även planens bäste spelare i fredagens seger hemma mot Norrköping med 22 poäng och åtta assist.

F: Viktor Gaddefors, Uppsala Basket (1)
25-årige Gaddefors var en stor behållning när Uppsala föll mot Södertälje. Landslagsforwarden var dock lite för ensam om att producera för att det skulle bli seger för Uppsala – 27 poäng och sex assist blev det för 25-åringen.

F/C: Jyles Smith, Borås Basket (1)
25-årige Smith gjorde sin klart bästa match i Borås-linnet när man besegrade Norrköping med 71-65. Smith sköt inte bara i 23 poäng utan bokfördes dessutom för nio returer och fyra (!) blockade skott.

C: Aaron Anderson, Södertälje Kings (1)
Efter en tuff start på säsongen lossnade det för amerikanen mot Uppsala i fredags. 26-årige Anderson satte inte bara 20 poäng med högprocentig utdelning, utan noterades även för tolv returer och bland annat fyra steals.

 

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget