Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Umeå BSKT-Nässjö Basket

Basketveckan inleds under tisdagskvällen med match mellan två lag som kommer från fina insatser i fredags. Här är senaste nytt inför mötet mellan Umeå BSKT-Nässjö Basket.

Vilka: Umeå BSKT–Nässjö Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 13
När: Tisdag 5 december, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: SBLPlay.se

Det krävdes dubbla förlängningsperioder, men till sist kunde Nässjö knipa säsongens andra seger i ”derbyt” mot Borås Basket. Bakom slutresultatet 97-92 ligger en stor del dramatik. Helt klart kan vi räkna med att Nässjö nu fått blodad tand och törstar efter fler segrar än de två man har så här långt.

Återstår att se om Nässjö kan ta revansch för den ganska svaga insats man stod för när lagen möttes i Småland tidigare i höstas. Då vann Umeå med 85-78 efter att man i princip avgjort matchen redan i den första halvleken.

Umeå har verkligen fått vind i seglen och gjort en fin höstsäsong med fyra segrar på nio matcher – hittills. I fredags knep man en viktig bortaseger när Uppsala Basket besegrades med 89-82. Ikväll får Umeå finna sig i att vara ganska stora favoriter, vilket inte hör till vanligheterna.

Så här säger Umeå-tränaren Jesper Gustavsson till VK.s basketblogg inför kvällens match:
– De hade en stor kille på 209 centimeter som vägde över 150 kg, de lyfte in honom på plan med hjälp av en gaffeltruck… nu har de en ny mindre jänkare modell energikille som är en frisk fläkt och det ser mer ut som ett vanligt basketlag. Kul för basketen i Nässjö.
– Klart att det blir en annan matchbild än senast vi mötte Nässjö, de har nu ett mindre lag och nye Gilligan kan både skjuta och spela tufft försvar. Samtidigt är det inte alltid lätt att byta jänkare och börja om i lagbygget.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå kan tvingas spela utan Egal Saleman. Saleman missade matchen mot Uppsala på grund av en ”lättare” skada och testas under dagen.

Nässjö ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Nässjös nyförvärv Devin Gilligan satte nio poäng i sin debut i fredags.
* Umeås Arik Smith snittar 20.8 poäng per match.
* Angelo Griffis är poängbäst i Nässjö med ett snitt på 13.9 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget