Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

TV: Borås satte stopp för Umeå

Efter fem segrar på de sex senaste matcherna tog det stopp för Umeå BSKT när man gästade Borås Basket på fredagskvällen. Borås vann med 90-78. Här är matchens höjdpunkter!

Hemmalagets Marin Mornar hade en imponerande förstaperiod, bidrog starkt i samtliga delar av spelet och hade bland annat gjort 12 poäng när det var dags för den andra perioden. Efter den första perioden hade Borås hade ledningen med 23-17.

Men i inledningen av den andra perioden var det Umeå som tog över. Fyra snabba poäng från gästerna och Borås-tränaren Henrik Svensson fick nog och tog timeout. Efter timeouten var det andra bullar. Boråsarna gjorde 9-3 och Umeå kallade timeout med 6:06 kvar av andra perioden. Umeå hade det över huvud taget tufft med att få hål på Borås försvar. Totalt gjorde de 15 poäng och det var hemmaledning 45-32 vid långa pausen.

Umeå fick ner underläget till fem poäng i mitten av tredje perioden. Men när André Nilsson åkte på sin fjärde foul så kunde Borås utnyttja det. Hastigt var hemmaledningen uppe i 61-47, med 2:28 kvar av tredje. Jakob Sigurdarson sköt bra, samtidigt som Fredrik Andersson och Andreas Person langade assists (sex stycken vardera så långt).

I början av fjärde perioden snodde Eric Gilchrese bollen två gånger i tät följd och stoppade i både 96-61 och 69-63. Men Borås repade sig på nytt och med 4:40 kvar sänkte ”Iceman” en trea till 80-68, innan Person dunkade i 82-68 och pressade fram en Umeå-timeout. Den dunken blev droppen som fick Umeå-bägaren att rinna över. Borås vann tillslut med 90-78.

MATCHFAKTA / SBL:
Borås–Umeå 90–78

(23–17, 22–15, 18–24, 27–22)
Poäng, Borås: Jakob Sigurdarson 24, Marin Mornar 21, Brett Bisping 14, Andreas Person 12, Jyles Smith 8, Fredrik Andersson 5, Michael Palm 4, Simon Gunnarsson 2.
Umeå: André Nilsson 20, Arik Smith 16, Nathan Dawit 14, Alexandros Varytimiadis 9, Eric Gilchrese 7, Nicholas Schlitzer 6, Chris Singhateh 6.
Publik: 818.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget