Fotograf:

Veckans SBL-lag: Vecka 1

Varje vecka hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans lag”.

 

G: Andreas Person, Borås Basket (2)
Även om det blev förlust för Borås var 26-årige Person riktigt bra i matchen mot Norrköping. Person sköt bland annat i 20 poäng, och hade dessutom fyra returer och tre assist.

F/G: Axel Nordström, Uppsala Basket (3)
Axel Nordström visar en smått galen form för tillfället och leder i skrivande stund poängligan i SBL och ligger tvåa i returligan. I segermatchen mot Nässjö innan jul blev det 28 poäng och 13 returer. Och mot Södertälje i lördags följde 26-åringen upp det med 28 poäng och elva returer – imponerande.

F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (3)
Det hör inte till vanligheterna, men när Luleå under lördagseftermiddagen slog Jämtland noterades Anzuluni för en ”triple-double”: 14 poäng, 17 returer och tio assist.

F: Denzel Andersson, BC Luleå (1)
Det går inte blunda för Anderssons felfria insats mot Jämtland: 18 poäng (8/8 skott från golvet). Noterbart är att 21-åringen spelade blott 17 minuter.

C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (5)
Kvar sedan förra veckan. Åter en ny stabil insats av Norrköpings veterancenter när Borås besegrades med 83-76. 38-årige Kjellbom sköt i 25 poäng, med hög procent, och blockade tre skott – allt på lite drygt 27 minuters speltid.
 

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget