Fotograf: Anna Tärnhuvud / Bildbyrån

Basketsverige är i sorg – Dee Ayuba har hastigt gått bort

Superettan-laget Djurgården och hela Basketsverige är i sorg. Lagets 31-årige stjärnspelare Dee Ayuba har hastigt gått bort efter ett hjärtstopp.

Det var i måndags som Ayuba åkte in på sjukhus med hjärtproblem i Luxemburg där han var på semester tillsammans med sin fru. Men hans liv gick inte att rädda efter att hjärtat stannat.
– Jag pratade med honom bara tre-fyra timmar innan han dog. Han var i Luxemburg och var hur glad som helst. Men han har fått något hjärtfel och åkte till lasarettet. Men sen kunde man tyvärr inte rädda honom, säger Goran Popov, klubbdirektör i Djurgården till NSD.se och fortsätter:
– Vi har stor sorg i Djurgården. Vi har satt in krishantering för att stötta laget. Han var väldigt nära alla spelare i laget, han var sådan som person. Alla tyckte om honom.

Ayuba som är brittisk medborgare har spelat flera säsonger i Basketligan. Redan 2007 kom han till Sverige och Plannja Basket. 31-åringen har även spelat fem säsonger med Norrköping Dolphins där han också var med och vann två SM-guld. Dessutom har han representerat Uppsala och Jämtland.
– Vi visste inte att han hade ett hjärtfel. Det visste ingen av de andra klubbarna där han spelat heller. Han måste ha fått det här på äldre dagar. Han var på gång varje träning och pushade de unga spelarna. Han var som en mentor åt de yngre. Alla i Djurgården är väldigt sorgsna nu och vi kommer hedra honom på vårt sätt inom Djurgårdsfamiljen, säger Goran Popov till NSD.se.

Djurgården ska enligt spelschemat möta Köping Stars den 14 januari, en match som troligen kommer att flyttas.

Dela inlägget