Fotograf:

Veckans SBL-lag: Vecka 2

Varje vecka hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans lag”.

 

G: Sango Niang, Nässjö Basket (2)
Det var nära, riktigt nära. Men till slut, efter förlängning, blev det en tung förlust för Nässjö i fredagens match mot serieledarna Luleå. Nässjö gjorde en av sina bästa insatser för säsongen och Niangs 24 poäng går inte obemärkt förbi. Den unge pointguarden har helt klart spelat upp sig den senaste tiden och är riktigt sevärd.

G: Brandon Rozzell, BC Luleå (2)
Sköt visserligen en hel del, men det råder ingen tvekan om att det var Rozzell som sköt segern till sitt Luleå mot Nässjö. Med bland annat 27 poäng i protokollet ska han givetvis finnas med på veckans lista.

F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (4)
Kvar sedan förra veckan. Och det är inget snack om att Anzuluni ska vara med i veckans lag efter sin ”monstermatch” mot Nässjö i fredags: 30 poäng, tio returer och fem assist.

F: Jyles Smith, Borås Basket (2)
Smith har bland och gett hittills under säsongen, men mot Jämtland var 25-åringen riktigt bra och belönades nästan med en ”double-double”: 15 poäng och nio returer, dessutom fem assist i protokollet.

C: William Paul, Jämtland Basket (1)
29-årige Paul var tillbaka efter skada, och vilken match amerikanen gjorde. Visserligen blev det knapp förlust för Jämtland, men 29-åringen sköt bland annat i 23 poäng och bokfördes dessutom för fyra returer och tre steals.
 

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget