Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Norrköping Dolphins-Umeå BSKT

Det har blivit dags för säsongens tredje möte mellan Norrköping Dolphins och Umeå BSKT. De två tidigare har resulterat i två knappa segrar för Norrköping. Här är senaste nytt!

Vilka: Norrköping Dolphins-Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 15
När: Fredag 12 januari, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: SBLPlay.se

Vid premiären hemma i Stadium Arena i oktober kunde Norrköping avgöra efter en stark sista period (99-95), och i bortamötet vann Umeå tre perioder men tack vare tio starka minuter kunde Norrköping ändå vinna.

Umeå har haft det tungt sista månaden med fyra förluster men man ska komma ihåg att de bara mött tänkta topplag, medan Norrköping har trampat på och vunnit fem raka och går nu för sin sjätte.
– Efter den tuffa fajten i tisdags mot Uppsala där vi åter visade karaktär ska vi försöka ladda om de fysiska och mentala batterierna inför dagens möte med Umeå. Umeå är ett lag som har överraskat många i år och har den starkaste uppställningen i klubbens historia. Laget styrs på ett ypperligt sätt av den amerikanske guarden Eric Gilchrese och mycket av anfallsspelet kretsar runt Arik Smith och pånyttfödde André Nilsson. Lägg därtill Egal Saleman, den grekiske forwarden Alex Varytimiadis, Nicholas Schlitzer och Nathan Dawit så vi inser vi snabbt att vi har en rejäl utmaning ikväll, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Så här säger Umeå-tränaren Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg inför matchen:
– Vi har tidigare mött Dolphins i två tajta matcher där vi haft ledningen i slutet men förlorat. Det krävs väldigt mycket för att stänga en match mot Norrköping med så rutinerade och bra spelare som Jocke Kjellbom och Micke Lindquist. De har varit där förr när matcher ska avgöras och de är tuffa att möta.
– För vår del tappade vi lite rytm under en period före jul då ledande spelare som Egal Saleman och Eric Gilchrese hade skador och inte kunde träna för fullt. Nu ser det bättre ut igen.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kan ställa upp med ordinarie lag.

Umeå ser ut att mönstra bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Norrköping har vunnit sex av sju matcher på hemmaplan.
* Umeå och Uppsala ser i dagsläget ut att göra upp om den sjätte och sista slutspelsplatsen.
* Både Norrköping och Umeå tillhör SBL:s poänggladaste lag med ett snitt på drygt 84 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget