Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: BC Luleå-Norrköping Dolphins

När BC Luleå ikväll tar emot Norrköping Dolphins innebär det seriefinal i Luleå Energi Arena. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: BC Luleå–Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 16
När: Fredag 19 januari, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: SBLPlay.se

BC Luleå ligger etta i Svenska Basketligan med 13 segrar på 15 omgångar. Norrköping Dolphins har hittills vunnit 10 av 15 matcher i samma serie och ligger på andra plats i tabellen. Det är SBL:s just nu två bästa lag som ställs mot varandra under fredagen i Luleå Energi Arena. Och BC Luleå-forwarden Denzel Andersson väntar sig en spännande tillställning.
– Det kommer bli en bra match. Vi kommer att springa mycket med förmodligen mycket dunkar och bra fart, säger Andersson till klubbens hemsida.

I Norrköping finns två nya spelare sedan lagen senast möttes. In har den schweiziske forwarden Jonathan Dubas och den amerikanske guarden Eugene Harris kommit. Det gästande laget har fått en bredare rotation och adderat ännu mer storlek under korgarna i form av 206 centimeter långe Dubas.
– De blir lite större inside. Men vi har pratat mycket nu om att vi måste boxa ut. Istället för att bara gå efter bollen så måste man boxa ut sin snubbe innan, säger Andersson.

Denzel Andersson saknades i det senaste mötet med Södertälje Kings på grund av en axelskada. Men han har tränat som vanligt hela veckan och är tillbaka i spel igen. Han tror att nyckeln till seger mot Norrköping går via att hålla uppe det tempostarka spelet.
– Att vi inte ska gå upp med bollen. Vi ska använda vår fart, hela tiden röra oss och att det inte blir statiskt. Det är nyckeln.

Så här säger Norrköpings tränare Adnan Chuk inför matchen:
– Vi har haft några dagar av bra träning som har varit nyttiga för oss och gjort så att ”Geno” (Eugene) Harris och Jonathan Dubas kommit lite bättre tillrätta med vårt tänkta sätt att spela. Konkurrensen i truppen har höjts väsentligt vilket gjort att träningarna blivit bättre och bättre. Luleå har haft en riktigt bra säsong så långt och ser ut att bli det lag som kommer att gå väldigt långt i kommande slutspel. Luleå består av väldigt många fantastiska spelare så vi måste vara förberedda på 40 minuter av hårt arbete imorgon kväll. Vi ser fram emot en riktigt spännande tillställning där vi kommer väl förberedda.

Text: Max Wiik (BC Luleå)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kan ställa upp med ordinarie manskap.

Inga skador eller sjukdomar i Norrköping.

NOTERA ATT: ✍️
* Luleå har vunnit säsongens två tidigare möten: 94-79 och 87-81.
* Luleå och Norrköping är de två lag i SBL som snittar flest poäng: 88.1 respektive 84.1.
* Norrköping har två spelare topp-10 i poängligan: Gerry Blakes och Joakim Kjellbom som båda snittar 15.9 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget