Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Södertälje Kings-Jämtland Basket

Två heta matcher spelas i SBL idag lördag. Först ut är Södertälje Kings som tar sig an Jämtland Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: Södertälje Kings-Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 16
När: Lördag 20 januari, kl 15.00
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: SBLPlay.se

Södertälje Kings har tagit sig upp på en tredjeplacering i SBL och i eftermiddag är det dags för match i Täljehallen igen. Denna gång är det Jämtland Basket som står för motståndet. Jämtland är det enda lag i SBL som Södertälje inte har lyckats slå denna säsong.

Efter hemmavinsten mot Umeå BSKT för cirka två veckor sedan har Södertälje spelat två bortamatcher mot BC Luleå och Uppsala Basket. Det var en jämn match i Luleå Energi Arena och ställningen var 56-56 efter 30 spelade minuter men Luleå vann sista perioden med 26-21, och hemmalaget drog därmed det längsta strået. Slutresultatet blev 82-77 och poängbäst i matchen var Martin Pahlmblad med 22 poäng.

Matchen i Uppsala var även den jämn fram till slutminuterna. Södertälje lyckades säkra segern genom att hålla Uppsala på nio poäng i fjärde perioden och vann till slut med 58-65. Toni Bizaca saknades på planen mot Uppsala på grund av en skada i vaden och det är oklart om han kommer till start idag. Peter Stümer är tillbaka i Södertälje efter att ha spelat i ett utvecklingslag i Turkiet. Han gjorde sin debut i Kings-linnet för säsongen där han spelade strax under åtta minuter och kom in i matchen och bidrog med energi. Adam Ramstedt noterades för en ”double-double” med 11 poäng samt 12 returer och blev utsedd till matchens lirare i bortalaget.

I eftermiddag är Södertälje ute efter att ta revansch mot Jämtland som de inte har besegrat än. Senast lagen möttes var i Östersunds Sporthall i början av december 2017 där Jämtland tog kontroll över matchen från start. I halvlek var det endast 11 poängs underläge för Södertälje men Jämtland var för starka och det blev till slut en bekväm seger för hemmalaget med resultatet 85-59.

Jämtland kommer till Täljehallen med två tuffa förluster bakom sig. De förlorade mot både Borås Basket och Nässjö Basket med endast tre poäng och befinner sig nu på en femteplacering med sju vinster och åtta förluster.

Text: Södertälje Kings
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje saknar troligen stjärnforwarden Toni Bizaca som har problem med en vadskada.

Jämtland ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Jämtland har vunnit säsongens tidigare matcher med 85-59 och 103-100.
* Södertäljes Martin Pahlmblad ligger sjua i SBL:s poängliga med ett snitt på 16.3 poäng per match.
* Jämtland är det lag som snittar flest assists per match: 18.6.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget