Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Borås Basket-Norrköping Dolphins

Toppmatcherna i SBL avlöser varandra. Här är senaste nytt inför fredagkvällens drabbning mellan Borås Basket-Norrköping Dolphins.

Vilka: Borås Basket–Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 20
När: Fredag 9 februari, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: SBLPlay.se

Det är ett Norrköping Dolphins med formen i zenit som åker till Borås under fredagen. Ligatvåan har hela tio raka segrar, varav en av dessa är mot Borås i slutet av december (83-76). Senast vann Norrköping borta mot Södertälje Kings med 82-73. Borås kommer från förlust borta mot BC Luleå (81-71).
– Borås är ett väldigt djupt och kompetent lag som spelar en väldigt bra basket just nu. De är välcoachade och spelar en modern basket. De har fem importer som kompletteras av riktigt bra svenska spelare. Vi är inne i en bra period just nu där vi verkligen försöker pusha oss själva att bli lite bättre för varje dag. Vi vet att matchen kommer att bli en av de tuffaste vi spelat de här säsongen och vi ser verkligen fram emot den, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Borås kan vid seger gå om Södertälje som just nu innehar tredjeplatsen, och dessutom närma sig Norrköping som i dagsläget har åtta poäng tillgodo på västgötarna. Förlust för Borås och mycket talar för att det är Norrköping och BC Luleå som kommer ta de två direktplatserna till semifinalerna.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås saknar återigen långtidsskadade duon Daniel Thuresson och John Brändmark. Övriga var redo för match under torsdagen.

Norrköping kommer till spel utan sitt senaste nyförvärv Jonathan Dubas som missat de två senaste matcherna på grund av skada.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare matcher har slutat: Borås-Norrköping 71-65 och Norrköping-Borås 83-76.
* Borås har vunnit 6/9 matcher på hemmaplan. Norrköpings kvot på bortaplan är 6/10.
* Borås-stjärnan Nimrod Hilliard IV ligger fyra i poängligan med 18.3 poäng per match i snitt.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget