Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Nässjö Basket-Umeå BSKT

Anförda av sin trogna hemmapublik tänker Nässjö Basket ta sista (?) chansen att haka på i slutspelsracet. Här är senaste nytt inför matchen mellan Nässjö-Umeå BSKT!

Vilka: Nässjö Basket–Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 20
När: Fredag 9 februari, kl 19.04
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: SBLPlay.se

Umeå BSKT gästar ikväll Nässjö för andra gången denna säsong, och Umeå som är säsongens kanske mest positiva överraskning i SBL har två raka segrar mot Nässjö. Tittar man historiskt så har Nässjö ett kraftigt övertag i segrar, men det går inte att vila på gamla meriter så smålänningarna måste vara bra från start för att kunna försvara sin hemmaplan.
– Det ska bli en spännande match. Umeå är ett lag med högt tempo som har mycket bra skyttar och Nilsson (André), deras stora man som spelar en stor roll och har utvecklats mycket sedan förra säsongen. Vi åkte på två förluster förra veckan, och i båda matcherna fick vi en riktigt dålig start. Vi måste vara fokuserade från början och inte upprepa misstagen vi gjorde speciellt i defensiven. Umeå är en svår motståndare. Kan vi matchade deras intensitet och inte låta dom springa så kan vi absolut straffa dom. Nyckeln för oss är att prestera bra i försvarsspelet, vår svagaste punkt just nu, kan vi klara det så har vi chansen att tävla om segern inför vår hemmapublik, säger Nässjös tränare Jordi Juste.

I tabellen så är det just nu Umeå som har den sjätte och sista slutspelsplatsen med 16 inspelade poäng. Uppsala jagar dock och har 14 poäng. För Nässjös del måste det bara bli seger ikväll för att hoppet om slutspel ska leva vidare. Inför matchen har Nässjö åtta poäng, och dessutom har man som sagt förlorat bägge de matcher mot Nässjö som spelats under säsongen.

I sin senaste match förlorade Umeå hemma mot Jämtland Basket med 97-83. Det blev även förlust för Nässjö när man tog emot Uppsala, 91-80.

Så här säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg inför matchen:
– Vi har fokuserat på intensiteten i försvar och anfall samtidigt som vi pratat mycket om att hitta tillbaks till vårt tidiga anfallsspel, utan att tappa den fina kontrollen i anfall som vi haft på sistone.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Amerikanen Angelo Griffis spelade inte för Nässjö senast. Oklart om han är tillbaka till kvällens match.

Umeå saknar skadade Anton Leth. I övrigt ska alla vara redo för match.

NOTERA ATT: ✍️
* Nässjös Sango Niang ligger trea i assistligan med ett snitt på 4.3 assist per match.
* Säsongens tidigare möten har slutat: Nässjö-Umeå 78-85, Umeå-Nässjö 102-91.
* Umeå snittar 84.2 poäng per match (2). Nässjös poängsnitt är 75.2 (8).

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget