Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Jämtland Basket-Borås Basket

En mycket spännande match spelas under tisdagskvällen i Östersund där Jämtland Basket tar emot Borås Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: Jämtland Basket–Borås Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 21
När: Tisdag 13 februari, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: SBLPlay.se

Här kan du höra det senaste avsnittet av Borås Baskets podcast ”Vi är Borås”.

Stärkta av fredagens seger mot formstarka Norrköping Dolphins, reser Borås ikväll till Jämtland. Ett Jämtland som visserligen föll i sin senaste match, hemma mot BC Luleå i lördags (84-72), men som fått en injektion i och med Toni Prostrans intåg i laget. Och som krydda på moset ikväll väntas storpublik till Östersunds Sporthall då det är fri entré.

I dagsläget skiljer det fyra poäng mellan lagen. Borås har 22 och är trea, Jämtland har 18 och är femma.
– Borås är ett lag som kan göra det knepigt för motståndarna med sitt bytande i försvar. De liknar Luleå på så vis men det skiljer en hel del i utförandet eftersom Borås byter konsekvent i screen-sättningen. Luleå är något rörligare på fler positioner så det tenderar att bli trängre offensivt mot dem än mot Borås. Agerar vi dock inte korrekt i vårt offensiva utförande så är faktiskt Borås precis lika stora och starka – så det kommer att krävas precision ifrån vår sida offensivt, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida och fortsätter:
– Borås har haft sin kanske viktigaste spelare (Nimrod Hilliard) skadad långa perioder av säsongen, så det har förstås påverkat dem. Han spelade inte merparten av den andra halvleken mot Norrköping, men Borås gick segrande ur den striden ändå. Vi utgår ifrån att Hilliard är i speldugligt skick och förbereder oss för en ordentlig holmgång. Borås är mer eller mindre helt klara för slutspel, men de har naturligtvis siktet inställt på en bra placering inför dito.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga manskap.

Borås har frågetecken för Nimrod Hilliard som inte spelade i andra halvlek i fredags. Sedan tidigare saknas långtidsskadade Daniel Thuresson och John Brändmark.

NOTERA ATT: ✍️
* Tidigare möten under säsongen har slutat: Jämtland-Borås 81-86 och Borås-Jämtland 84-81.
* Borås-stjärnan Nimrod Hilliard ligger fyra i poängligan. Han snittar 17.5 poäng per match.
* William Paul är poängbäst i Jämtland ett snitt på 14.5 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget