Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Norrköping Dolphins-Uppsala Basket

Uppsala Basket på jakt efter en slutspelsplats gästar ikväll Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Norrköping Dolphins–Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 21
När: Tisdag 13 februari, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: SBLPlay.se

Efter Norrköpings förlust i fredags mot Borås Basket är det dags för Uppsala Basket hemma i Stadium Arena ikväll. Två tidigare möten har slutat med knappa för Norrköping, men nu är det ett Uppsala som jagar en kvartsfinalplats då man har fyra poäng upp till Jämtland och Umeå BSKT med åtta omgångar kvar.

Norrköping å sin sida vill snabbt studsa tillbaka på vinnarspåret för att kunna behålla sin andraplats och fortsätta jaga serieledande BC Luleå.
– Vi är inne i en period där vi försöker rehaba mot en del skador som alltid dyker upp så här sent på säsongen. Fokus ligger nu på att hitta ett spel som passar den friska enheten av truppen. Uppsala har ju värvat en stor amerikan, Jalen Jenkins, som har spelat på en riktigt hög nivå och gett laget en ny dimension. Förutom Jenkins förfogar tränare Kevin Gaines över två fantastiska spelare i form av landslagsduon Viktor Gaddefors och Axel Nordström. Laget är välbyggt och man har nu haft hela tio dagar på sig att förbereda taktiken för den här matchen men vi ska ge allt för att stoppa dom, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Kevin Gaines, tränare i Uppsala:
– Vi kommer från en skön bortaseger mot svårspelade Nässjö Basket där vi spelade fantastisk basket över hela banan i första perioden där vi hade 18 upp. Nu har vi haft ett långt uppehåll för bra och hård träning där vi har kunnat spela in vår nye amerikan Jalen Jenkins i våra system i både anfall och försvar. Matcherna mot Norrköping brukar bli tuffa, roliga och välspelade och jag hoppas och tror att vi kan ”bjuda upp till dans” ikväll.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar fortsatt Jonathan Dubas. Däremot var Johnell Smith tillbaka efter skada senast.

Uppsala kommer troligen till spel utan Rickard Eriksson som dras med en känning i ena vaden.

NOTERA ATT: ✍️
* Uppsalas Axel Nordström ligger återigen i topp i SBL:s poängliga med ett snitt på 19.8 poäng per match.
* Säsongens två tidigare möten har slutat: Norrköping-Uppsala 90-85 och Uppsala-Norrköping 73-78.
* Norrköpings Joakim Kjellbom snittar 8.3 returer per match, fjärde bäst i SBL.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget