Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Jämtland Basket-Södertälje Kings

VM-kvaluppehållet är över och under torsdagskvällen är SBL tillbaka med en riktigt härlig fajt: Jämtland Basket-Södertälje Kings. Här är senaste nytt!

Vilka: Jämtland Basket–Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 23
När: Torsdag 1 mars, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: SBLPlay.se

Februari har blivit mars och vi går nu in i slutfasen av grundserien i SBL. Sex omgångar ska spelas fram till den 27 mars och nu ska det avgöras vilka sex lag som tar sig till slutspel. Både Jämtland och Södertälje ser i dagsläget ut att knipa två av platserna, men Uppsala jagar hack i häl och har inte gett upp slutspelshoppet. Det lag som vinner ikväll säkrar i praktiken en kvartsfinalplats. Värt att notera är att både Jämtland och Södertälje har 22 inspelade poäng och ligger fyra respektive femma.

Senast lagen möttes i mitten av januari stod Jämtland för en riktig plattmatch och föll med hela 74-44. Återstår att se ifall Östersundslaget får revansch ikväll? Det är helt klart dukat för en mycket spännande match.

Så här säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke inför matchen:
– Enligt mig är Södertälje det mest spännande laget i SBL med en astronomiskt potential om de får alla bitarna att falla på plats och får vara friska. Tänk bara på att de har släppt två landslagsspelare till Spanien (Spires och Borg), men de har ändå fyra landslagsspelare kvar.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland har frågetecken för Jaan Puidets medverkan, övriga är redo för match.

Södertälje saknar Rudy Mbemba som blir borta cirka 4-6 veckor.

NOTERA ATT: ✍️
* Södertälje har haft flera spelare på landslagsuppdrag (Pahlmblad, Lindström, Ramstedt och Lindqvist).
* Säsongens tidigare möten har slutat: Södertälje-Jämtland 100-103, Jämtland-Södertälje 85-59 och Södertälje-Jämtland 74-44.
* Jämtland snittar 80.1 poäng per match, Södertälje 77.7.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget