Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Matchguide: Umeå BSKT-BC Luleå

Nu väntar tre matcher på sex dagar för BC Luleå – med start mot Umeå BSKT. Det tighta spelschemat ska leda den regerande mästaren till storformen.

Vilka: Umeå BSKT-BC Luleå
Vad: 🇸🇪 SBL, omgång 25
När: Fredag 9 mars, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: SBLPlay.se

I tisdags lyckades BC Luleå besegra Uppsala Basket på hemmaplan med 99-77. Redan under fredagen är det dags för match igen. Då på bortaplan mot Umeå BSKT. Från ett två veckor långt landslagsuppehåll väntar nu ett tightare spelschema – som ska få BC Luleå att hitta till storformen inför slutspelet.

Inom loppet av sex dagar spelas tre matcher. Och totalt under resterande delen av mars har Luleålaget fem matcher kvar.
– Jo, det känns bra tycker jag. Det är skönt att vi kommer in i lite mer matchtätt tempo nu så att man slipper de här tio dagarna utan match då man måste gnugga på, säger BC Luleå-forwarden Anton Saks till klubbens hemsida.

Saks tror att fler matcher på kortare tid än vanligt kommer att gynna BC Luleå. Det kommer att ge samtliga spelare viktig speltid.
– Det är bra med matchvana och att vi har lite tight schema. Det tror jag passar oss bra, hjälper alla i rotation och kommer göra att vi hittar formen lättare, säger han.

Senast BC Luleå ställdes mot Umeå BSKT på hemmaplan slutade det med förlust (88-98) för Peter Öqvists mannar. Därför finns det ett stort sug efter revansch i Luleålaget.
– Det blir en tuff match. De är bra hemma och vi torskade mot dem senast så vi har revanschlust och vill studsa tillbaka. Vi vann senast mot Uppsala men vi har ändå ganska många förluster de senaste matcherna. Vi vill försöka hitta tillbaka till vår storform, säger Saks.

Kommer ni att få möta zonförsvar, kanske?
– Ja, precis. De packar ihop det ganska rejält och vill att vi ska tappa tempot och börja spela långsamt. De lyckades lite sist men det var väl vårt eget fel också. Vi måste försöka driva upp tempot ännu mer och när vi får ‘stops’ i försvar måste vi våga springa på dem direkt.

Text: Max Wiik (BC Luleå)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå kan ställa upp med bästa möjliga lag.

Luleå har heller inga skador eller sjukdomar att rapportera.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare möten har slutat: Luleå-Umeå 88–98, Umeå-Luleå 82–103 och Luleå-Umeå 80–77.
* Umeå-centern André Nilsson leder returligan med 9.8 returer i snitt per match. Tvåa ligger Luleås Yannick Anzuluni med 8.8 returer.
* Umeå-stjärnan Arik Smith leder SBL:s poängliga med ett snitt på 19.8 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget