Fotograf: Montage (Bildbyrån)

20.04: Jämtland Basket-Borås Basket

Stärkta av segern på bortaplan förra veckan tar Jämtland Basket ikväll emot Borås Basket hemma i Östersund. Här är senaste nytt inför den första kvartsfinalen!

Vilka: Jämtland Basket–Borås Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, kvartsfinal 1:3
När: Tisdag 3 april, kl 20.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: SBLPlay.se

Det här är en på förhand mycket oviss kvartsfinal där Jämtland visserligen slutade trea och Borås först på sjätte plats. Men det ska också sägas att endast fyra poäng skiljde lagen åt, och att lagen vann två matcher vardera under grundserien. I kraft av hemmaplansfördel får nog Jämtland gälla som knapp favorit att ta sig vidare till semifinal, speciellt då man vunnit de två senaste mötena med 90-74 (i Östersund) och förra veckan i Borås med klara 94-78.
– Jag är helt övertygad om att Borås spelare känner att de kan och kommer vinna denna kvartsfinalserie. Vi känner lika dant. Allt snack om favoritskap, hemmaplan, underskattning etcetera är spekulationer och rent nonsens för spelarna. Det är bara vad spelarna själva tror på och känner genuin trygghet i som är avgörande – inget annat. Den press vi satt på oss själva här i Jämtland, att leverera historiska resultat, är det sista vi tänker på just nu. Floskler som att ”slutspelet är en nystart” eller att ”säsongen börjar om från noll” är bara en snuttefilt och det säger man bara om man inte är nöjd med sin prestation i grundserien eller vill lätta på pressen på sig själv. Slutspelet är ingenting annat än en förlängning av grundserien där det enda som skiljer är att pressen ökar och felmarginalerna försvinner, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida.
 

LÄGET I LAGEN:❓
I Jämtland är det oklart ifall Olle Lundqvist kommer till spel.

Borås saknar Daniel Thuresson som är borta resten för säsongen. Däremot är amerikanen Jyles Smith med laget till Östersund och aktuell för spel.

NOTERA ATT: ✍️
* Kvartsfinalerna spelas i bäst av tre matcher.
* De övriga två matcherna spelas torsdag 5 april kl 19.30 (i Borås) och en eventuell avgörande kvartsfinal spelas i Östersund lördag 7 april kl 20.04.
* Vinnaren i denna kvartsfinalserie kommer få möta Norrköping Dolphins i semifinal.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget