Fotograf: Montage (Bildbyrån)

18.04: Umeå BSKT-Södertälje Kings

Vinna eller försvinna. Det är vad som gäller för Umeå BSKT ikväll när man tar emot Södertälje Kings i den andra kvartsfinalen i SBL. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Umeå BSKT–Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 SBL, kvartsfinal 2:3
När: Torsdag 5 april, kl 18.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: SBLPlay.se

Den första kvartsfinalmatchen mellan Södertälje och Umeå spelades i tisdags och avgjordes först i slutminuterna (81-78), där Södertäljes rutinerade Toni Bizaca spelade en betydande roll. Bizaca själv tonade dock ned sin egen insats och lyfte istället fram lagkamraterna, som han menade bidrog på olika sätt vid olika tillfällen i matchen.

Trots segern finns en del förbättringsområden att jobba med, men två viktiga punkter är returtagningen liksom bättre sätt att kapitalisera på Adam Ramstedt och Aaron Anderson. Nu är laget komplett igen på papperet, men har inte haft mycket tid att spela ihop sig tillsammans och som matchschemat ser ut just nu finns inte mycket tid över att hitta samspelet förutom under matcherna.
– Jag vet inte varför de lägger matcherna varannan dag, det är verkligen tufft för spelarna, för ingen av spelarna är vana vid den typen av tempo, det är som NBA-tempo. Vi har inte resurser, extra massörer eller fysioterapeuter, proteingrejerna som de stora klubbarna har för att återhämta sig och vara redo för en match om två dagar, och sedan resandet på det. Så det kommer antagligen att bli tufft för alla lagen och jag tror att ligan förlorar lite kvalitet på det sättet, det riskerar att bli för många misstag och dåligt spel. De senaste åren har lagen med minst skador vunnit, det är så det har blivit, kommenterade Bizaca efter matchen i tisdags, apropå att alla tre matcherna i kvartsfinalen spelas med endast två dagars mellanrum.

Så här säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg inför matchen:
– Vi behöver inga mirakel, alla behöver ligga på en jämn nivå för att vinna denna serie.

Första SM-kvarten blev tajt, vad talar för att ni på hemmaplan kvitterar till 1-1 i matcher?
– Vi spelar bättre basket än Kings, trots stora namn på pappret. Vi förtjänade att vinna i tisdags och kommer vara revanschsugna efter stölden senast.

Båda lagen hade senast gjort lite taktiska ändringar jämfört med grundserien, vem lurar vem på torsdag kväll?
– Jag märkte inte så många ändringar från deras sida, men vi är redo för vad de än slänger på oss nästa match! För oss handlar det mest om Umeå och vad Umeå gör.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknar fortsatt knäskadade Nathan Dawit och Anton Leth. Nick Schlitzer som missade matchen i tisdags på grund av ryggproblem bör däremot kunna spela ikväll.

Södertälje ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Så sent som förra tisdagen möttes dessa båda lag just i Umeå – då vann Södertälje med 98-72.
* Blir det en eventuell avgörande kvartsfinal spelas den i Södertälje lördag 7 april kl 15.04.
* Vinnaren i denna kvartsfinalserie kommer få möta BC Luleå i semifinal.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget