Fotograf: Montage (Bildbyrån)

20.04: Jämtland Basket-Borås Basket

Nu ska det avgöras! Blir det Jämtland Basket eller Borås Basket som blir det fjärde och sista laget till semifinal? Missa inte kvällens avgörande kvartsfinal – uppkast klockan 20.04!

Vilka: Jämtland Basket–Borås Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, kvartsfinal 3:3
När: Lördag 7 april, kl 20.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: SBLPlay.se

Här kan du lyssna på det senaste avsnittet av Borås Baskets podcast ”Vi är Borås”!

Efter Jämtlands starka seger i Borås i torsdags så får vi en tredje och helt avgörande kvartsfinal under lördagskvällen. Bäddat för stor dramatik med andra ord när Jämtland inför en fullsatt Östersunds Sporthall ska försöka ta sig till sin första SM-semifinal någonsin.

Men räkna med ett Borås som kommer sälja sig dyrt och som så sent som i tisdags visade att man är fullt kapabla att sno en bortaseger och ta sig till semifinal. Då vann västgötarna med hela 92-69. I torsdags i Boråshallen var dock Jämtland det bättre laget och vann välförtjänt med 85-73.

Så här säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke inför matchen:
– Frågan är vad hemmaplansfördelen egentligen betytt för Jämtland och Borås så här långt? Inget av lagen har lyckats dra fördel av den de senaste matcherna och frågan är varför? Kan vi tänka annorlunda i Östersund på lördag kväll? Vare sig Borås eller Jämtlands lag har presterat lika bra basket på hemmaplan som man gjort på bortaplan nu mot slutet. Publiken har liksom inte riktigt hunnit bli en faktor och personligen är jag bara tacksam att jag själv inte blev utbuad i vår sista hemma match så illa som det såg ut.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland saknar med stor sannolikhet Olle Lundqvist som även missat de två första kvartsfinalerna.

Borås saknar Daniel Thuresson som är borta resten för säsongen.

NOTERA ATT: ✍️
* I matcherna tidigare under säsongen har lagen vunnit tre matcher vardera.
* Borås-stjärnan Nimrod Hilliard utsågs inför torsdagens match till ”Årets artist” i SBL.
* Vinnaren i denna kvartsfinalserie kommer få möta Norrköping Dolphins i semifinal. Första matchen spelas i Norrköping onsdag 11 april klockan 19.04.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget