Fotograf:

Veckans SBL-lag: Vecka 15

Varje vecka hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans lag”.

 

G: Arik Smith, Umeå BSKT (6)
24-årige Smith blev förra veckan utsedd till ”Årets guard” i SBL och i den första kvartsfinalen mot Södertälje visade han varför med bland annat 28 poäng, sex assist och fyra returer. Följde upp det med 13 poäng i kvartsfinal nummer två.

G: Andreas Person, Borås Basket (3)
Persons insats i den första kvartsfinalen går inte av för hackor. 27-åringen var glödhet och sköt i hela 18 av sina totalt 25 poäng i den första perioden. I kvartsfinal tre i helgen så blev det ånyo över 20 poäng i protokollet – 21 poäng.

F: Toni Bizaca, Södertälje Kings (2)
Den rutinerade kroaten klev fram och visade vägen när Södertälje behövde det som mest. Satte tio poäng i slutminuterna av den första kvartsfinalen mot Umeå (81-78), totalt 19 poäng. I torsdagens bortamatch blev det 15 poäng för 35-åringen.

F: Brandon Taylor, Jämtland Basket (2)
Taylor gjorde flera starka matcher i kvartsfinalserien mot Borås trots att det inte räckte till avancemang. 23-åringen inledde med 22 poäng i kvartsfinal ett och visade i lördags i den tredje och avgörande matchen stor klass med en fin ”double-double”: 24 poäng och 13 returer.

C/F: Alexandros Varytimiadis, Umeå BSKT (1)
23-årige Varytimiadis var riktigt bra i kvartsfinalserien mot Södertälje. Inledde med 16 poäng och åtta returer i den första matchen, och följde sedan upp det med en ”double-double” i match två: 15 poäng och elva returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

 

HÄR ÄR DE 20 SPELARE SOM VARIT MED FLEST GÅNGER I VECKANS LAG:
1. C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (9)
2. F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (7)
3. G: Arik Smith, Umeå BSKT (6)
4. F: Axel Nordström, Uppsala Basket (5)
5. C: André Nilsson, Umeå BSKT (5)
6. F: Nicholas Schlitzer, Umeå BSKT (4)
7. G: Brandon Rozzell, BC Luleå (4)
8. F: Viktor Gaddefors, Uppsala Basket (4)
9. G: Andreas Person, Borås Basket (3)
10. G: Gerry Blakes, Norrköping Dolphins (3)
11. G. Martin Pahlmblad, Södertälje Kings (3)
12. C: William Paul, Jämtland Basket (3)
13. G: Valter Lindström, Södertälje Kings (3)
14. F: Adam Ramstedt, Södertälje Kings (3)
15. F/C: Jyles Smith, Borås Basket (3)
16. G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (3)
17. F: William Walker, Jämtland Basket (3)
18. G: Angelo Griffis, Nässjö Basket (3)
19. C: Nick Spires, Södertälje Kings (3)
20. F: Brandon Taylor, Jämtland Basket (2)

Dela inlägget