Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

19.04: BC Luleå-Södertälje Kings

Under tisdagskvällen startar semifinalerna i SBL. Först ut är seriesegrarna BC Luleå som tar emot Södertälje Kings – uppkast klockan 19.04! Här är senaste nytt!

Vilka: BC Luleå–Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 SBL, semifinal 1:7
När: Tisdag 10 april, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: SBLPlay.se

I kväll inleds semifinalserien i bäst av sju matcher mellan BC Luleå och Södertälje Kings i Luleå. Lagen har vunnit två matcher var i grundseriens fyra möten, men tidigare resultat spelar liten roll när slutspelet börjar. Serievinnaren Luleå var direktkvalificerade tillsammans med tvåan Norrköping Dolphins till semifinal och spelade den senaste ligamatchen mot Nässjö Basket den 27 mars.

För Södertälje behövdes bara två matcher för att slå ut Umeå BSKT i kvartsfinalen, även om det inte var några enkla segrar. Trots diverse skador och annat under säsongen har Södertälje med tränaren Ludde Degernäs i spetsen tagit sig fram till semifinal och ställs nu inför bästa tänkbara motstånd. Luleå har övertygat under säsongen med bara sex förluster på sina totalt 28 matcher och är en stor utmaning att ta sig an. Resorna blir dessutom de längsta tänkbara, men det är å andra sidan likadant för båda lagen.

Mot Luleå handlar mycket om att begränsa Brandon Rozzell (16.3 poäng och 3.7 assists per match), Yannick Anzuluni (8.5 returer) och Quinton Upshur. För även om det finns mycket kompetens och erfarenhet i laget är dessa tre spelare ändå mycket centrala.

För Södertäljes del gäller det att hitta den höga kvaliteten som finns i laget och behålla den på en jämn nivå, ta med den fina lagkänslan från omklädningsrummet till planen och spela aggressivt och respektlöst. Säsongens tidigare resultat är oväsentliga, nu finns bara två lag med siktet inställt på att för varje match ta sig ett steg vidare till final.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

***
BC Luleå har haft två veckor av förberedelser där fokus har legat på det egna spelet.
– Det kommer att bli en tuff match. Vi har inte spelat på ett tag och jag vet att alla mina lagkamrater är väldigt hungriga att komma ut och kriga och vara på planen framför våra fans. Vi är den regerande mästaren så det är dags att göra det vi gör bäst. Att komma ut och spela framför våra fans och vinna matcher, säger Luleå-stjärnan Brandon Rozzell.

Vad kommer bli viktigt mot Södertälje?
– Vi fokuserar på oss själva. Det spelar ingen roll vem som är på andra sidan av planen. Vi försöker bara gå ut och göra vårt jobb och det är att vinna. Södertälje den här rundan och nästa runda får vi se vem det blir.

Vad har ni fokuserat på under de här två veckorna?
– Det har varit bra för oss. Vi har fått vila, rehabilitera våra kroppar och som alla vet är vi en bra grupp killar och goda vänner. Vi har hängt mycket tillsammans, spelat TV-spel och skjutit i hallen. Vi har njutit av tiden tillsammans och även jobbat väldigt hårt på träningarna. Det hjälpte oss att bli redo för slutspelet.

Text: Max Wiik (BC Luleå)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Södertälje ser också ut att kunna mönstra bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Övriga matcher i denna semifinalserie spelas: 13/4, 16/4, 19/4, 22/4, 24/4, 27/4.
* I den andra semifinalen möts Norrköping Dolphins-Borås Basket.
* Luleå vann 11/14 hemmamatcher i grundserien.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget