Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Norrköpings klubbdirektör lämnar

Norrköping Dolphins klubbdirektör Lasse Johansson lämnar sitt jobb och går till universitetsvärlden. Lasse, som är doktor i energiteknik, blir avdelningschef på en högskola någonstans i Sverige.

– Det är en gammal dröm som nu blir verklighet. Jag disputerade 2007 och gick sedan direkt in i basketvärlden. Nu tar jag ett nytt viktigt steg i karriären, säger Lasse Johansson i ett pressmeddelande.

Johanson har under sin tid i Norrköping Dolphins hunnit med att coacha damernas ligalag under tre år och herrarnas ligalag i ett år. Parallellt med det var han under sju år coach för det svenska damlandslaget.
– Jag tillträdde jobbet som klubbdirektör i maj 2016 efter att ha varit pappaledig i Frankrike när min fru (Elisabeth Egnell) var basketproffs där. Och nu är det dags att på allvar utnyttja min akademiska utbildning, säger Lasse Johansson, som är doktor i energiteknik.
– Självklart är det med blandade känslor jag fattat det här beslutet. Jag älskar basket, jag älskar Dolphins och jag har trivts väldigt bra med jobbet. Men detta är en möjlighet som jag inte kan tacka nej till.

Norrköping Dolphins styrelse samlades till ett extra styrelsemöte under tisdagskvällen för att bestämma hur klubben ska arbeta med sökandet efter Lasses efterträdare.
– Klart att det är tråkigt att Lasse slutar. Vi har haft ett väldigt bra samarbete med honom. Lasses två år på posten har gett oss en bra plattform och en stabil organisation att bygga vidare på, säger Mattias Ottosson, Dolphins styrelseordförande.
– Rekryteringen av en ny klubbdirektör inleds omgående, samtidigt som vi självklart önskar Lasse lycka till på det nya jobbet.

Lasse Johansson fortsätter på klubbdirektörsposten under uppsägningstiden.

Text: Norrköping Dolphins

Dela inlägget