Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

18.04: Södertälje Kings-BC Luleå

BC Luleå fick en behaglig resa i den första semifinalen mot Södertälje Kings, men det var på hemmaplan. I Täljehallen har det dock varit Södertälje som segrat i säsongens tidigare möten. Här är senaste nytt inför semifinal två!

Vilka: Södertälje Kings–BC Luleå
Vad: 🇸🇪 SBL, semifinal 2:7
När: Fredag 13 april, kl 18.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: SBLPlay.se

BC Luleå fick verkligen en drömstart på det första semifinalmötet med Södertälje Kings. Luleålagets aggressiva defensiv och höga bolltempo gjorde att hemmagänget drog ifrån tidigt och kunde vinna med bekväma 83-62. För BC Luleå finns det mycket att ta med sig från den matchen.
– Framför allt första halvlek och försvaret vi spelar då och den intensitet och vilja som vi visar. Men även farten vi visar när vi går från defensiv retur till anfall – att det går väldigt fort över hela planen, säger Luleå-forwarden Anton Saks.

Men under fredagen väntar en betydligt tuffare nöt att knäcka: Nämligen Södertälje Kings – fast på deras hemmaplan i Täljehallen. BC Luleå har hittills inte vunnit i Täljehallen under 2017/2018. Senaste gången det gjordes var i finalspelet för drygt ett år sedan.
– Det kommer att bli en tuff match borta mot Södertälje. Vi har inte vunnit där i år ännu. De är alltid tuffa hemma och efter den senaste matchen tror jag att de kommer vara taggade till 100. Vi är redo för en lång, jämn och tuff match, säger Saks.

Vad väntar ni er för motdrag från Södertälje nu?
– Framför allt så tror jag att de kommer ha en bättre match. Vi gjorde en bra match och de gjorde en dålig. Så självklart räknar vi med att de kommer vara bättre på alla plan. Sen har de en revanschlust efter att ha fått spö med så mycket på bortaplan. Det är inte så roligt.

Hur viktigt mentalt är det att ha 1-0 i matcher?
”Det är viktigt att vinna första matchen. Men som sagt: Det är bäst av sju matcher och väldigt många matcher kvar. Vi behöver vinna tre till och gärna så fort som möjligt.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Så här säger Södertäljes tränare Ludde Degernäs inför matchen:
– Ett noll och nu är det match på fredag i våran hemmaborg, så det är det som vi har i huvudet nu, grabbarna är verkligen revanschsugna. I en semifinal spelar det ingen roll om man torskar med tjugo eller ett poäng – det är fortfarande ett noll i matcher. Det är viktigt att komma tillbaka och se till att ge oss chansen att vinna match två. De kommer ju springa, det är så de spelar, så att det är viktigt för oss att kunna få det matchtempo vi vill. Vi vill också ha bra fart, men vi kan inte kasta bort så många bollar, då får de för många enkla poäng. Det är en stor faktor till på fredag.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag.

Luleå har inga skador eller sjukdomar och kommer att ställa upp med fullt lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Övriga matcher i denna semifinalserie spelas: 16/4, 19/4, 22/4, 24/4 och 27/4.
* Luleå vann den första semifinalen i tisdags med klara 83-62.
* Södertälje snittar 77.9 poäng per match (6). Luleå 87.6 (1).

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget