Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Semifinal 3:7: Norrköping Dolphins-Borås Basket

Slutspelet i SBL fortsätter under tisdagen. I Stadium Arena tar Norrköping Dolphins emot Borås Basket i den tredje semifinalen mellan lagen. Här är senaste nytt!

Vilka: Norrköping Dolphins-Borås Basket
Vad: 🇸🇪 SBL, semifinal 3:7
När: Tisdag 17 april, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: SBLPlay.se

Här kan du lyssna på det senaste avsnittet av Borås Baskets podcast ”Vi är Borås”!

Efter holmgången i fredags nere i Boråshallen fick Norrköping-spelarna tid till rehab och inaktiv vila under lördagen, medan söndagen ägnades åt fortsatt rehab och aktiv vila. Matchen i fredags blev ju klart längre än vad man hoppats på med två tuffa förlängningsperioder.

Utgången blev, med Norrköping ögon sett, den rätta trots att Joakim Kjellboms poäng i slutet av ordinarie tid blev bortdömda. Borås var långt in i matchen uträknade men gav aldrig upp och reste sig och hade fram till slutsekunderna en jättemöjlighet att vinna matchen. Nu blev det Norrköping som till slut kunde vinna, och östgötarna kommer in till kvällens match med gott självförtroende och tro på att man ska kunna ta sin tredje raka mot ett rejält revanschsuget Borås Basket.
– Efter ännu en tuff match mot Borås har vi haft någon extradag på oss att vila och rehaba. Med tanke på vår skadeverklighet så är varje ”ledig” dag väldigt mycket värd. Vi har nu analyserat fredagsmatchen i Boråshallen och lägger nu all kraft och fokus på match tre i kväll. Vi är mycket väl införstådda med vilket tufft motstånd vi möter och just därför hoppas vi på att vi kan få den stora ”pushen” av den stora publik som skapade en magisk stämning i första matchen – det är våra grabbar värda, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar Jonathan Dubas och Abdou Medjedoub.

Borås ställer fortsatt upp utan Daniel Thuresson (borta resten av säsongen).

NOTERA ATT: ✍️
* Övriga matcher i denna semifinalserie spelas: 20/4, 24/4, 26/4 och 29/4.
* I den andra semifinalen möts BC Luleå-Södertälje Kings. Där leder Luleå med 2-1 i matcher.
* Norrköping vann matchen i fredags med 102-100.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget