Fotograf: Bildbyrån (Montage)

Final 2:7: Norrköping Dolphins-BC Luleå

Under lördagseftermiddagen spelas den andra finalmatchen i SBL. BC Luleå vann den första på hemmaplan i onsdags. Idag ska Norrköping Dolphins försöka kvittera finalserien. Här är senaste nytt!

Vilka: Norrköping Dolphins–BC Luleå
Vad: 🇸🇪 SBL, final 2:7
När: Lördag 5 maj, kl 16.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: SBLPlay.se

Det blev förlust för Norrköping Dolphins i onsdagens första final mot BC Luleå som vann helt rättvist med 77-59. Under den gångna säsongen har Norrköping blandat och gett vad gäller kvaliteten på spelet, men oavsett detta har laget visat karaktär och hjärta och med det gått segrande ur de flesta matcherna.

I onsdagens match hade Norrköping fem målgörare vilket inte räckte till seger, men man visade inte det stora hjärta som man besitter utan det var tämligen energifattigt. En enda gång under grundserien i en match borta mot Borås i början av februari utspelade sig ett liknande scenario då Borås vann med 65-57 efter att Norrköping bara hade fyra målgörare men där Jocke Kjellbom var i en klass för sig och ensam stod för 31 poäng och 18 returer. Norrköping kommer garanterat att visa upp en annan sida i den andra finalen när man, i eftermiddag, tar emot BC Luleå hemma i Stadium Arena.
– Efter att ha sett och analyserat den första finalmatchen har vi sett vissa saker som vi inte gjorde så bra vilket måste hinna förbättras på den korta tid vi har mellan matcherna. Luleå visade ännu en gång vilken enorm bredd de har. Nu lägger vi all fokus och kraft på match två där vi hoppas att så många som möjligt tar sig till Stadium Arena och hjälper oss i eftermiddag. Vi ser fram emot första hemmamatchen, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

***
I onsdags lyckades BC Luleå vinna SM-final 1 på hemmaplan mot Norrköping Dolphins. En av huvudpersonerna bakom segern var forwarden Tom Lidén.

På grund av sin storlek försvarades han ofta av Norrköpings 213 centimeter långe bjässe Joakim Kjellbom. Och tack vare sitt trepoängsskytte tvingade han motståndarlagets ”målvakt” att leta sig ut ur tresekundersområdet och på så sätt öppnades planen upp för BC Luleå.
– Det kändes väl okej. Lite trevande start för mig personligen och för laget. Men det kändes bra, säger Tom Lidén.

Det resulterade i många öppna trepoängare för spelare som Tom Lidén och Tim Kearney. Killar som kombinerar både storlek och skytte utifrån. Lidén gjorde totalt 14 poäng och satte 2 viktiga trepoängare i vinsten. Och under lördagens returmöte i Stadium Arena räknar han med fortsatt stort ansvar.
– Det är kul att få vara en stor del i det. Kanske mer ansvar som faller på att jag ska skapa mitt eget skott eller hitta en lösning för att utnyttja det på bästa sätt, säger Lidén.

Under fredagsförmiddagen genomförde BC Luleå ett basketpass efter en videogenomgång på morgonen. 19:30 under kvällen flög laget mot Östergötland.
– Just nu handlar det om att komma igång så att vi känner pigga och fräscha. Det är en bit till Norrköping så att vi försöker hålla oss fräscha och slipa på de sista taktiska grejerna inför final 2, säger han.

Vad tar ni med er från final 1?
– Försvarsspelet. Vi får se hur mycket ändringar de gör i sitt anfallsspel nu för att kunna hitta någonting. Farten tog sig under matchen ju längre det gick. Det är vad vi tar med oss.

Vad gör ni själva för ändringar?
– Vi har tittat på lite grejer som de gjorde poäng på och ser om vi kan göra något annorlunda. Men i stort så kommer vi nog att hålla oss till det vi gjorde bra förra matchen.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar långtidsskadade Abdou Medjedoub och Jonathan Dubas.

Luleå-centern Brice Massamba kom inte till spel senast på grund av känningar i ett knä men ser ut att vara redo för match nu. Guarden Jonatan Arvidsson missade final 1 med en stukad fot men tränade som vanligt under fredagen.

NOTERA ATT: ✍️
* Övriga matcher i finalserien spelas: 8/5, 11/5, 14/5 (ev), 16/5 (ev) och 18/5 (ev).
* I grundserien vann lagen två möten vardera.
* Luleå snittar 86.7 poäng per match (1). Norrköping 81.6 (3).

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget