Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

Final 4:7: Norrköping Dolphins-BC Luleå

Efter BC Luleås storseger på hemmaplan i tisdags, så ska Norrköping Dolphins försöka kvittera finalserien under fredagskvällen – uppkast klockan 19.04!

Vilka: Norrköping Dolphins–BC Luleå
Vad: 🇸🇪 SBL, final 4:7
När: Fredag 11 maj, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: SBLPlay.se

”Norrköping ödelades af fiender 1567 och 1719, af eld 1655. Staden har ofta härjats af eld och flod. Alltid har han dock, likt en fågel Fenix, med större fägring och styrka förnyat sig ur elden och askan”, står det på Rådhuset i Norrköping som en erinran om vad staden går för. Frågan är nu om stadens stolthet inom basketsporten, Dolphins, ska kunna förnya sig efter den överhalning som man råkade ut för i tisdags uppe i Luleå Energi Arena.

Luleå dominerade från start till mål då Dolphins stod på hälarna och inte lyckades åstadkomma speciellt mycket och sänker dessutom Luleå tolv treor, 36 poäng, flera än Dolphins förstår man lätt att Dolphins hade en tuff dag på jobbet. Det är bara att hoppas och tro att man ska kunna resa sig på samma sätt som man gjorde i den första hemmamatchen efter storförlusten i final ett.
– Fjärde matchen i den här finalserien är kanske den enskilt viktigaste hittills. Vi åkte på en riktig torsk senast där vi efter videoanalys förhoppningsvis lärde oss vissa saker som vi kan utnyttja bättre i kväll. Ännu en gång hoppas jag på en stor publik som kan pusha fram oss till en viktig seger. Vi ser fram emot att spela hemma och vi är inställda på en tuff kamp, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

***
SM-final 3 mellan BC Luleå och Norrköping Dolphins blev en riktig försvarsuppvisning av det förstnämnda laget. BC Luleå följde den defensiva planen till punkt och pricka vilket, klyschigt nog, fick fart på det offensiva spelet.

Det ledde till en storseger med 88-54. Luleålaget leder nu finalserien med 2-1 och under fredagen väntar match 4 nere i Norrköping.
– Det ska bli kul att komma ner till Norrköping och revanschera oss från förra gången vi var där. Vi kommer ner med bra självförtroende efter förra matchen och siktar på vinst, säger Luleås Adam Rönnqvist.

Enligt Adam Rönnqvist finns det en stor nyckel till seger borta i svårspelade Stadium Arena. Ja, egentligen precis samma nyckel som under de tidigare finalmatcherna: Försvarsspelet.
– Försvarsspelet. Vi siktar alltid på att ha bra försvar. Förra matchen gjorde vi det riktigt bra och det är det vi ska ta med oss, säger Rönnqvist.

Rent taktiskt kommer BC Luleå inte att gör några större förändringar. Man har sin matchplan som hittills har lett till två segrar.
– Vi har samma gameplan som vi har haft hela finalserien. Vi siktar på att hålla den och gör vi det så kommer det att bli bra, säger han.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar långtidsskadade Abdou Medjedoub och Jonathan Dubas.

Luleå kom till spel utan sjuke Yannick Anzuluni i tisdagens match. Det är i skrivande stund oklart om han är tillbaka i kväll. När Luleå tränade under torsdagen fanns Anzuluni inte med.

NOTERA ATT: ✍️
* Nästa match i finalserien spelas i Luleå måndag 14 maj.
* En eventuell sjätte finalmatch går av stapeln i Norrköping onsdag 16 maj.
* Norrköping snittar 80.9 (4) poäng per match. Luleå 86.4(1).

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget