Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

TV: Norrköping tog chansen – kvitterat i finalserien

Efter utskåpningen i tisdags på bortaplan är Norrköping Dolphins tillbaka i finalserien mot BC Luleå. Östgötarna vann den fjärde finalmatchen med 80-65, och nu står det 2-2 i matcher.

Peter Öqvist, tränare Luleå:
– Norrköping spelade bättre. Vi spelade mycket sämre än i senaste matchen. Tappade lagspelet offensivt, och gör inte det här nog bra i en SM-final. Vill man vinna på bortaplan måste man ha ett kreativare anfallsspel än vi hade idag. Rasade på slutet och går torrt offensivt. Vi är besvikna men vi studsar tillbaka.

Anton Saks, Luleå:
– Vi hade en bra chans att komma hit och skaffa oss 3-1 i matcher, men det blev ingen särskilt bra insats och en kollaps i försvaret i sista. Släppa in 27 poäng i en period, det är för dåligt helt enkelt.

Adnan Chuk, tränare Norrköping:
– Tuff tillställnng. Vi fick en läxa där uppe senaste, men tog den på rätt sätt. Vi visar ännu en gång att vi kan kämpa oss tillbaka. Efter den utskåpningen vi fick i tisdags visar vi att vi kan ställa om mentalt. De leder med fem poäng i fjärde, men då kliver Edvin Stark fram med två riktigt viktiga spel. Vi visar moral och mental styrka, och nu är det 2-2.

Joakim Kjellbom, Norrköping:
– Allt handlar om försvar när man spelar mot Luleå, kan man bromsa in dem och tvinga dem att spela halvplansspel är det ett helt annat lag. Uppe i Luleå ska vi försöka hålla uppe intensitet och skär ned våra misstag, spela bättre än senast då vi kom ut platt.

Nästa match spelas i Luleå på måndag.

MATCHFAKTA / SBL FINAL 4:7:
Norrköping–Luleå 80–65

(19–18, 18–20, 16–15, 27–12)
Poäng, Norrköping: Eugene Harris 17, Gerry Blakes 16, Joakim Kjellbom 11, Mikael Lindquist 9, Johnell Smith 7, Fredrik Larsson 5, Edvin Stark 5, Nils Johansson 4, Tim Schüberg 3, Daniel Nilo 3.
Luleå: Adam Rönnqvist 18, Quinton Upshur 15, Anton Saks 13, Brandon Rozzell 9, Tom Lidén 8, Brice Massamba 2.
Publik: 1 422.

(Ställningen är 2-2 i matcher)

Dela inlägget