Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

Final 6:7: Norrköping Dolphins-BC Luleå

Nu kan det avgöras! Ska BC Luleå säkra sitt andra raka SM-guld? Eller ska Norrköping Dolphins tvinga fram en sjunde och avgörande final. Här är senaste nytt inför kvällens rysare!

Vilka: Norrköping Dolphins–BC Luleå
Vad: 🇸🇪 SBL, final 6:7
När: Onsdag 16 maj, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: SBLPlay.se

BC Luleå har skaffat sig matchboll och kan i kväll ta hem sitt andra raka SM-guld. Norrköping Dolphins klarade inte av att i måndags, uppe i Luleå Energi Arena fixa sin egen matchboll. Detta mycket beroende på att man slarvade bort för många anfall. Övrig statistik var väldigt lika lagen emellan, och det enda som skiljde var i stort sett bara trepoängsskyttet där Luleå ändå bara hade tre fler satta än Dolphins.

Det var ytterst små marginaler som avgjorde och det är bara att konstatera att BC Luleå har ett ”djupare” lag än Dolphins. Det krävs alltså ytterligare en hemmaseger för att ta denna hemmabetonade finalserie till en sjunde och avgörande match, och med den vilja att vinna och aldrig ge sig som Dolphins har kan ta laget till Luleå för fjärde gången på de senaste sexton dagarna.
– Tuff tillställning i Luleå i måndags som kunde ha gått åt vilket håll som helst men vanns helt rättvist av BC Luleå. Vi lägger all tid som erbjuds till att rehabba och fokusera på match sex. Vi hoppas självklart på mycket publik som kan hjälpa oss att få fram de sista procenten hos grabbarna. I kväll gäller ”all-in” för att vi ska få åka upp till Luleå en sista gång för den här säsongen, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

***
Måndagens SM-final 5 slutade precis som BC Luleå hade önskat. En seger med 82-74 för Luleålaget och därmed hade man tagit ledningen med 3-2 i matcher i finalserien.

Under onsdagen spelas match 6 nere i Norrköpings hemmaborg Stadium Arena. Och då har BC Luleå chansen att vinna sitt andra raka SM-guld.
– En tuff match kommer det att bli. Som vi har märkt tidigare så har Norrköping varit bra på deras hemmaplan och vi har inte varit speciellt vassa. Vi måste ta det spelet vi hade i sista matchen och ta med det ner dit, säger Denzel Andersson.

Vad i spelet måste ni ta med er?
– Vi flyttade bollen mycket, spelade hårt, fysiskt, kämpade hela tiden och gav inte upp på något sätt. Det måste vi ta med oss ner.

I måndagens hemmamatch blev Denzel Andersson en av segerorganisatörerna för BC Luleå. Bland annat drog han i en viktig trepoängare i mitten av den fjärde perioden och stod för en mäktig block minuten senare.

Han var som vanligt en gigant i försvarsspelet när han under stora delar av matchen fick brottas med Norrköping Dolphins insidebjässe Joakim Kjellbom.
– Om man säger… Det var kul med basket i måndags (skratt). Inget mer säger jag, säger han.

Tanken på att BC Luleå kan vinna sitt andra raka SM-guld under onsdagen (och klubbens totalt nionde) har inte Denzel Andersson lekt särskilt mycket med.
– Det vet jag inte (hur det skulle kännas). Det får vi se efter att vi har vunnit.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar långtidsskadade Abdou Medjedoub och Jonathan Dubas.

Luleå kom till spel utan sjuke Tim Kearney i måndagens match. Oklart om han är tillbaka till i kväll.

NOTERA ATT: ✍️
* En eventuell sjunde och avgörande match spelas i Luleå på fredag 18 maj.
* Norrköping snittar 80.7 (4) poäng per match. Luleå 85.7 (1).
* Samtliga matcher så här långt i finalserien har slutat med seger för hemmalaget.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget