Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

TV: Norrköping tvingar fram sjunde match – vann galen rysare

Norrköping Dolphins var nere för räkning. Men reste sig på tio och efter dubbla förlängningsperioder kunde man vända och vinna den sjätte finalen mot BC Luleå med 95-90.

Peter Öqvist, tränare BC Luleå:
– Vilken fight vi fick. Stark comeback av Norrköping. Jag gratulerar dom till vinsten, och alla till att vi får en sjunde final. Nu är den stora saken för oss att studsa tillbaka mentalt. Gäller att ladda om, så blåser vi av en avgörande match i Luleå på fredag.

Adnan Chuk, tränare Norrköping:
– Luleå har kontroll i 29 minuter. Viktig minut i slutet av tredje perioden, får igång publiken. Får energi trots att vi är trötta. Jag är oerhört stolt över hur det här laget presterar. Vi reser oss upp, får två käftsmällar och reser oss upp igen. Vet inte hur många gånger jag sagt det, men jag är oerhört stolt över det här gänget. Nu har vi mötts tio gånger, och det är 5-5 i matcher. Det kommer vara en fantastisk final som väntar, som en saga. Oavsett hur det går på fredag, så är det här gänget stora vinnare.

MATCHFAKTA / SBL FINAL 6:7:
Norrköping–Luleå 95–90 efter dubbel förlängning

(14–19, 13–22, 27–21, 22–14, 8–8, 11–6)
Poäng, Norrköping: Eugene Harris 28, Gerry Blakes 26, Joakim Kjellbom 18, Fredrik Larsson 7, Mikael Lindquist 7, Johnell Smith 6, Tim Schüberg 2, Edvin Stark.
Luleå: Brandon Rozzell 27, Tom Lidén 18, Adam Rönnqvist 12, Yannick Anzuluni 11, Brice Massamba 8, Quinton Upshur 4, Denzel Andersson 4, Tim Kearney 3, Daniel Hansson 2, Anton Saks.
Publik: 1 380.

(Ställningen är 3-3 i matcher)

Dela inlägget