Fotograf:

Veckans SBL-lag: Vecka 20-21

Varje vecka hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans lag”.

OBS: Detta är säsongens sista ”Veckans SBL-lag”. Nästa vecka presenterar vi årets lag.

 

G: Eugene Harris, Norrköping Dolphins (1)
32-årige Harris klev fram rejält i finalen mot Luleå och var en stor orsak till att Norrköping till slut kunde knipa guldet. När Norrköping vände och vann den sjätte finalmatchen på hemmaplan, var det i mångt och mycket Harris som låg bakom bragdvändningen med sina totalt 28 poäng – varav sju trepoängare.

G: Brandon Rozzell, BC Luleå (6)
Kvar sedan förra veckan. Blandade och gav i finalserien, men i den femte och sjätte finalen var 29-åringen riktigt bra och visade vägen när Luleå vann den femte finalen med 82-74. Då satte Rozzell 22 poäng, följde upp det med bland annat 27 poäng i final sex.

F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (9)
Missade två finaler på grund av sjukdom, men när Anzuluni kom tillbaka lagom till match fem så stod han för flera fina insatser med bland annat 16 poäng i final fem och 20 poäng i den sjunde matchen, dessutom en ”double-double” (11 poäng och 11 returer) i match sex.

F: Tom Lidén, BC Luleå (2)
Kvar sedan förra veckan. Gjorde visserligen några svagare insatser under finalserien, men när Luleå vann den tredje finalen var 30-årige Lidén bäst på planen med bland annat 19 poäng och sex returer på knappt 25 minuters speltid.

C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (13)
Kvar sedan förra veckan. Precis som i grundserien så utsågs 39-årige Kjellbom till finalseriens MVP. Kjellbom bar långa stunder sitt Norrköping även om han inte var en lika stor faktor som i semifinalen mot Borås. Avslutade säsongen med att skjuta i 17, 18 och 18 poäng.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

 

HÄR ÄR DE 20 SPELARE SOM VARIT MED FLEST GÅNGER I VECKANS LAG:
1. C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (13)
2. F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (9)
3. G: Brandon Rozzell, BC Luleå (6)
4. G: Arik Smith, Umeå BSKT (6)
5. G: Gerry Blakes, Norrköping Dolphins (5)
6. F: Axel Nordström, Uppsala Basket (5)
7. C: André Nilsson, Umeå BSKT (5)
8. F: Toni Bizaca, Södertälje Kings (4)
9. G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (4)
10. F: Adam Ramstedt, Södertälje Kings (4)
11. F: Nicholas Schlitzer, Umeå BSKT (4)
12. F: Viktor Gaddefors, Uppsala Basket (4)
13. G: Andreas Person, Borås Basket (3)
14. G. Martin Pahlmblad, Södertälje Kings (3)
15. C: William Paul, Jämtland Basket (3)
16. G: Valter Lindström, Södertälje Kings (3)
17. F/C: Jyles Smith, Borås Basket (3)
18. F: William Walker, Jämtland Basket (3)
19. G: Angelo Griffis, Nässjö Basket (3)
20. C: Nick Spires, Södertälje Kings (3)

Dela inlägget