Fotograf: Jämtland Basket

Ung spelare klar för Jämtland

Alexander Yemane blir den åttonde unga spelaren av landslagsklass som flyttar till Östersund och Jämtland Basket sedan 2014.

Alexander har med sina 49 ungdomslandskamper (U15-18 och även aktuell för U20 i sommar) samt spel på BG Luleå, precis som före detta Jämtland-spelaren Anton Kobylak-Berglund, en gedigen basketutbildning i bagaget och en spelare Jämtland tror kommer passa in i klubbens långsiktiga satsning på unga talanger alldeles utmärkt. En stor och rörlig spelare som dessutom kan skjuta utifrån växer inte på träd i Sverige.

Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland:
– Jag har sett Alex i flera, flera år och har alltid tyckt han varit en intressant spelare. Förra sommaren fick han inte så mycket speltid i HU18-EM på grund av skador, men jag minns mycket väl hans insats mot Östersund Basket i HU18 SM-finalen för lite över ett år sedan i Norrköping då han droppade 20+ poäng och var en av anledningarna till att vi blev snuvade på guldet.
– Eftersom Alex har spelat tillsammans med flera av våra unga spelare i landslaget har jag också insikt över vilken typ av person han är och det jag fått höra väger inte lätt. Vi vill ha spelare med både rätt inställning, vilja men framförallt rätt personlighet. Alex är just den personen och det ska bli väldigt spännande att få honom hit till Östersund och Jämtland för att se hur han står sig i konkurrensen med SBL-spelare.

Alexander Yemane:
– Jag känner att det kommer bli en otroligt lärorik och rolig säsong i Jämtland säsongen 18/19. Jämtland Basket känner jag är det bästa alternativet, ett lag som har en ung elitsatsning och spelar i basketligan samt att jag får känna på hur det är att spela i ligan och få ligaerfarenhet. Jag är extremt taggad och ser verkligen fram emot nästa säsong.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Jämtland Basket

Dela inlägget