Fotograf: Montage

Han är Dolphins nye klubbdirektör

Ett intensivt arbete kring att hitta Norrköping Dolphins nya klubbdirektör/VD är nu klart – valet föll på Patrik Rosenlund, 51.
– Det är fantastiskt smickrande och jag är oerhört stolt, säger Patrik Rosenlund.

Lasse Johansson tackar för sig och Patrik Rosenlund presenterar sig. Dolphins, Norrköping Arena AB samt dess dotterbolag Norrköping Arena Försäljning AB går in i en ny fas, med en ny förare som ska ta föreningen och bolagen framåt.
– Jag är jätteglad för den här chansen, att få jobba med Dolphins som varumärke. Det är fantastiskt smickrande och jag är oerhört stolt, säger Patrik Rosenlund i ett pressmeddelande.

Patrik är fyllda 51 år och är ett välbekant ansikte i Dolphins. I mitten av 70-talet gick flyttlasset från Stockholm till Norrköping och fotbollsgrabben skapade sig snabbt nya vänner. En satte kanske ett större avtryck än de andra och tog med Patrik till Ektorpshallen. Hageby Basket med bland annat Fran O´Hanlon och Bosse ”Bingo” Faleström behövde inte många minuter för att värva ännu en fanatiker. Patrik blev fast – på den vägen är det.
– Jag slutade spela fotboll och började med basket. Jag hade Ingemar Mild och Åke Björck som coach. Sen har jag spelat på division 2-nivå, i NUBF och Brännkyrka IF, och dömt och coachat i division 1. Jag gick min steg 1-utbildning 1983 och har efter det coachat eller varit ledare. Jag är en riktig föreningsmänniska, berättar Patrik, som också är coach för Dolphins P03 och sitter i klubbens huvud- och ungdomsstyrelsen.
– Jag brinner för varumärket Dolphins och allt som det står för. För mig är värdegrunderna och arbetet kring dem väldigt viktigt.

Patrik har utbildat sig på Lillsveds Idrottshögskola och har under åren arbetat med mestadels försäljning. I slutet av 90-talet jobbade han som chef i en budo- och fitnessbutik. Sen gick han vidare till IT-branschen för att sedan vandra till Tekniska verken, SOS Alarm, MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap), Svensk speedway och isracing AB och Hyresbostäder, där Patrik varit distriktschef sedan 2012.

Vad kommer du bidra med?
– Jag känner väldigt starkt för föreningen och har varit aktiv medlem väldigt länge. Jag är lyhörd och en god lyssnare. Jag har arbetat med försäljning och marknad innan och kommer kunna bidra med stöttning på den fronten. De senaste sju åren har jag arbetat som chef och kommer bidra med bra ledarskap, tydlighet och stort engagemang, säger Patrik och fortsätter:
– Jag har dessutom en bra kontaktyta mot näringslivet i Norrköping och jag är duktig på att bygga nätverk.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter i Dolphins?
– Dolphins är väldigt mångfacetterat med allt från bredd till elit. Vi har stora möjligheter att fortsätta utvecklas tillsammans i förening, med partners och i samhället. Vi har tankar på att ta arbetet vidare med ”Basket där du bor”, portalen och därmed göra mer nytta. Vidare tycker jag att det är viktigt att coacherna måste få fortsätta att bygga lag både för denna säsong och det långsiktiga arbetet med att se och skapa nya unga baskettalanger från regionen. Jag siktar in mig på att stötta. Viktigt att vi jobbar mot samma mål och har tydliga roller. Jag hoppas kunna lyfta Dolphins som varumärke så vi blir ännu mer attraktiva i näringslivet och på så sätt stärka ekonomin.

Dolphins ordförande Mattias Ottosson är väldigt nöjd med rekryteringen.
– Jätteroligt att kunna samarbeta och arbeta med Patrik. Han har kompetens inom marknadsområdet och kan hjälpa att sälja föreningen. Dessutom har han ett stort Dolphinshjärta och brinner för basket, i synnerhet Dolphins. Patrik har också ett bra nätverk med många kontakter i regionen, säger Mattias som poängterar att det varit många starka kandidater som sökt tjänsten.

Patrik tillträder som klubbdirektör i Dolphins och VD i Norrköping Arena AB och Norrköping Arena Försäljning AB efter sommaren – men han börjar ladda redan nu.
– Det ska bli fantastiskt spännande att få vara del av Dolphins och Stadium Arena fullt ut. Det ska bli jätteroligt. Jag utbildade mig en gång i tiden med fokus på föreningslivet och nu står jag här. Det är som att cirkeln är sluten.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget