Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

Guldtränaren skriver långtidskontrakt

Inte ett, inte två, inte tre, inte fyra – utan fem nya år. Adnan Chuk stannar i Norrköping Dolphins och bygger vidare på SM-guldet – och tar sikte mot Europa.
– Champions League vore stort för spelarna, klubben, fansen och hela Norrköping, säger Chuk.

Guldtränaren blir Dolphins trogen. Adnan Chuk har idag, tisdag, kritat på ett kontrakt över fem år.
– Känns skönt och roligt att kunna bygga vidare på SM-guldet och förhoppningsvis testa vingarna i Champions League. Det vore stort för spelarna, klubben, fansen och hela Norrköping att få vara med om ett sånt äventyr. Jag vet också att det inte är gratis, detta är något som inte ryms inom klubbens ordinarie budget, och föreningen behöver hjälp ekonomiskt för att genomföra det, säger Adnan Chuk.

Under Adnans tre år med huvudansvar för herrlaget togs stora kliv och det hårda arbetet resulterade i – som bekant – ett SM-guld.

Hur tar ni detta vidare?
– Främst genom att spela i Champions League. Nu är vi på toppen av svensk basket och nästa steg är att tävla med de andra lagen utanför Sveriges gränser. Vi måste också utveckla vårt spel hela tiden, det är inte bara resultaten som ska utvecklas, och bli bättre på allt egentligen. Vi kommer gå igenom en lättare föryngringsprocess.

Och vad betyder fem år?
– Det ger oss tiden att tänka långsiktigt och kunna göra föryngringen utan att tappa mark. Vi kommer vara jagade nästa år eftersom vi är regerande mästare och vi måste försvara det vi har, alltså guldet. Vi kommer förstås inte göra föryngringen utan några resultatmål – vi vill fortfarande vara i toppen och vinna så många matcher vi kan. Fem år visar också på handlingskraft från klubben som tror på det vi gör och ser att vi är på rätt väg.

Adnan ser helst att så många som möjligt från guldlaget stannar.
– Absolut. Vi har pratat med vissa och ska fortsätta prata med resten nu framöver. Vi har en plan hur vi ska gå vidare och ska känna på spelarna vad de tycker och tänker, avslutar Adnan Chuk.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget