Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

Tillman ny tränare i Uppsala: ”En stor ära”

Nu är sökandet efter en ny huvudtränare för säsongen 2018/2019 klar. Jens Tillman är tillbaka i Uppsala Basket och denna gång är det som ny tränare för herrlaget i SBL.

Jens Tillmans meritlista är lång med bland annat fem SM-guld som spelare och fem SM-guld som tränare i basketligan för damer. Det här blir första gången som Jens är huvudansvarig för ett ligalag för herrar.

Kontraktet gäller från och med nu och säsongen ut med en ömsesidig möjlighet att förlänga ett år till. Värvningen är möjlig tack vare dedikerade pengar från en stor sponsor.
– Det är väldigt inspirerande att vara tillbaka i hemmastaden och det är en stor ära att få coacha Uppsala Basket kommande säsong, säger Jens Tillman och fortsätter:
– Fokus nu är att rekrytera spelare till starten i höst och jag sätter igång med det direkt. Att Axel Nordström är klar betyder mycket då han är en otroligt bra spelare och person.

– Vi ser nu bygget av nya Uppsala Basket och i den här processen så fanns Jens Tillman tillgänglig vilket vi är väldigt glada för. Jens har en gedigen bakgrund, exceptionella resultat och är uppväxt i Uppsala så det är klart att vi ser det som en supervärvning, säger Johan Immelgård, klubbdirektör i Uppsala Basket.

Dela inlägget