Fotograf: Tobias Sterner / Bildbyrån

Nimrod klar för ny säsong i Borås

Nimrod Hilliard IV stod högst på sportchefens och coachernas önskelista när det gällde att förlänga avtal inför 2018/2019. Efter några veckors betänketid har nu Hilliard bestämt sig för att komma tillbaka till Borås Basket för en andra säsong och för att utmana om det svenska mästerskapet.

Borås Baskets sportchef Jonas Larsson tycker att Nimrod Hilliard IV var en av SBL:s bästa spelare under säsongen 2017/2018. Därmed hamnade Hilliard högst på prioritetslistan när det handlade om att sätta ihop Borås Baskets lag inför 2018/2019.
– Jag tycker att Nimrod Hilliard var vår viktigaste spelare förra säsongen. Kontinuitet är centralt när det gäller pointguard-sysslan och när vi haft det så har det varit lyckosamt. Därför ville vi verkligen Nimrod tillbaka. Det känns väldigt bra och kul att han ville komma tillbaka till oss – ett tecken på att han har trivts hos oss, säger Borås Baskets sportchef Jonas Larsson.

Nimrod Hilliard själv verkar också väldigt nöjd över beslutet och över att komma tillbaka till Borås.
– Det känns verkligen jättebra. De faktorer som gjorde att jag tog beslutet var trivseln i klubben och staden och tankarna på att ge Borås sitt första svenska mästerskap. Något som staden förtjänar, med de underbara fansen.

Nimrod Hilliard IV är den tredje spelaren att skriva på för Borås Basket 2018/2019. Övriga är Mike
Moore och Brian Fitzpatrick.
– Jag har snackat med min gode vän Brian Fitzpatrick och jag är glad över att han bestämde sig för att spela ihop med mig. Han är en grym spelare och ett ännu större proffs. Brian blir nyttig att ha i laget.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget