Fotograf: Jämtland Basket

R.T. Guinn klar för Jämtland

Veteranen R.T Guinn, med meriter från flera stora europeiska ligor, kommer till SBL och Jämtland Basket.

R.T Guinn spelade för Södertälje Kings redan säsongen 2005-2006. Efter det har han i stort sett endast spelat i stora och etablerade basketländer och ligor som tyska Bundesliga, franska ProA, grekiska A1 och i Polen, Turkiet, Ryssland, Israel, Japan samt nu senast i Ungern.

Guinn har spelat i storlag som Darussafaka (Turkiet), Limoges (Frankrike) och Panathinaikos i den grekiska ligan och har utan tvekan ett av de mest meriterade cv:n som spelat inte bara i Östersund och Jämtland utan i Sverige. 37-åringen är gift med sin svenska fru Malin och de har två unga grabbar som också flyttar med till Östersund, så rötterna i Sverige är naturligtvis starka. Kontraktet är skrivet på två år.
– Kontraktet är skrivet långsiktigt av just den anledningen och förväntar oss inget annat än att R.T är hungrigare än någonsin nu när han har familjen med på läktaren vid varje hemmamatch denna säsong. Tillsammans med Evariste (Shonganya) kommer dessa två herrar skapa en inside duo som kräver respekt hos alla lagen i SBL, i alla lägen, oavsett namn, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke och fortsätter:
– Jag hade förmånen att få träna R.T under några veckor någon av somrarna 2006 eller 2007. Sedan dess har jag ringt honom inför i stort sett varje säsong och frågat om han inte ville göra en säsong i Sverige igen. Vi får väl kalla det för tionde gången gillt. Förutom att R.T är precis den person och ledare vi behöver både i omklädningsrummet och på planen nu när vi nu tappat så pass många ledande spelare från förra säsongen, så är han just den spelare som kommer att göra det väldigt svårt för motståndarna att hantera honom och Evariste tillsammans.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget