Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Champions League väntar för Norrköping

Norrköping Dolphins är tillbaka i Europaspel och har nu anmält sig till Basketball Champions League nästa säsong.
– Naturligtvis jättekul, det är ju mästarlagets uppgift, säger Dolphins ordförande Mattias Ottosson.

Det är inte bara Köping och Wetterbygden som blir nya lag för herrlaget att möta nästa säsong. Det kommer stå internationellt motstånd på andra sidan. Styrelsen har fattat sitt beslut och Dolphins tar klivet tillbaka in i Europaspel – denna gång heter turneringen Champions League.
– Detta är en del i att herrlaget vann SM-guld. Naturligtvis jättekul att spela internationellt igen, det är ju mästarlagets uppgift att spela Champions League. Att ett Norrköpingslag spelar i Europa betyder mycket för staden, säger Mattias Ottosson som också lyfter betydelsen för den svenska basketen i stort att ha lag tävlandes utanför Sveriges gränser.

Deltagandet i Champions League finansieras med externa medel, där sponsorer och partners bidragit med ekonomisk stöttning för att ro det i land.
– Vi är enormt tacksamma för det och har för tillfället löst två tredjedelar av den summan vi behöver få in. Nu väntar väldigt viktiga veckor för att lösa den sista tredjedelen, menar Mattias Ottosson.

Herrarna gav sig själva chansen till Champions League-spel genom SM-guldet som bärgades i Luleå den 18 maj. Lottningen äger rum i mitten av juli och skulle Dolphins ta sig förbi kvalet väntar gruppspel tillsammans med sju andra lag. Dolphins går in i första kvalrundan. Tränaren Adnan Chuk, som nyligen skrev på för fem nya år, säger så här om att spela Champions League:
– Fantastiskt! Klubben har gjort ett bra jobb och vi fortsätter på rätt väg. Det är ett naturligt steg då vi förtjänat platsen på planen och detta är viktigt för föreningen och svensk basket.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget