Fotograf: Privat

Luleå kontrakterar amerikansk nyckelspelare

BC Luleå har hittat spelaren som ska leda laget från bakplan 2018/2019. Amerikanen Corban Collins, 23, som senast kommer från tyska Pro A.
– Jag är en spelare som får jobbet gjort, säger han.

Rekryteringsarbetet inför säsongen 2018/2019 pågår för fullt hos BC Luleå. Och i dag står det klart vilken spelare som kommer att leda Luleålaget från bakplan till hösten – nämligen den amerikanske guarden Corban Collins, 23.
– Det är känns fantastiskt. Det är hedrande att få spela för ett lag som är känt för att vara bra och att vinna mästerskap. Det är något som jag verkligen jobbar hårt för att vara – en vinnare, säger Corban Collins.

Collins kommer allra senast från spel i Kirchheim Knights i tyska Pro A där han spelade tillsammans med svenske Charles Barton Jr.

Corban Collins var lagets främste poänggörare med 17,3 per match. Han snittade även 4,6 returer, 3,8 assist och blev därför uttagen i ligans allstar-lag av Eurobasket.com.

Innan dess har Collins bland annat representerat två anrika college-lag i form av University of Alabama och Louisiana State (LSU).
– Jag är en spelare som får jobbet gjort. Vad som än behöver göras just den matchen så kommer jag att gå ut och göra mitt bästa för att fixa det. Jag är en lagspelare som älskar sporten basket och alltid ger allt vad jag har, säger Collins.

BC Luleås tränare Peter Öqvist hymlar inte med att Corban Collins är en tilltänkt nyckelspelare för laget. Amerikanen kommer att kunna bidra stort både på den offensiva och defensiva planhalvan.
– Spelmässigt är det en duktig målgörare. Han visar bredd i sin scoring genom att ta den hela vägen till korgen, skjuta från studs och har även bra distansskytte. Han är dessutom en bra försvarsspelare, säger Peter Öqvist.

Charles Barton Jr och hans pappa Charles Barton Sr, den senare som både spelat i och coachat BC Luleå, har varit till stor hjälp i rekryteringsprocessen.
– Det känns bra att vi fått det i land. Corban är en spelare som vi inte sett på nära håll i svenska ligan men känner ändå känner till bra eftersom han spelat tillsammans med ”Challe” Barton i Tyskland. Vi har fått goda vitsord från Challe, hans tränare i Tyskland och Charles Barton Sr, säger Öqvist.

Klubbdirektör Lars Mosesson känner sig nöjd med värvningen av Corban Collins.
– Det är en spelare som vi har bra koll på eftersom han spelade med Charles Barton Jr i fjol. Det känns bra för oss är att det är en yngre, hungrig spelare som varit ute en säsong i Europa och även har sina bästa år framför sig, säger Lars Mosesson.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget