Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

Två av Norrköpings guldhjältar forsätter ett år till

Två guldhjältar förlänger med Norrköping Dolphins och ger viktig kontinuitet till nästa säsong.
– Det var ett väldigt lätt val, säger Johnell Smith.
– Det ska bli roligt med ett år till i Dolphins, säger Tim Schüberg.

För snart två månader sedan guldfirade Tim Schüberg och Johnell Smith i Luleå Energi Arena – nu skriver de på för ytterligare en säsong med Norrköping Dolphins.
– Det ska bli roligt med ett år till i Dolphins. Ny säsong, nya möjligheter, säger Tim.

Detta blir fjärde säsongen för båda och duon har varit med sedan Adnan Chuks (coach) första år med huvudansvaret för herrlaget.

Johnell Smith, 37, visade i finalserien att gammal är äldst när han gjorde sju poäng under de sista fem minuterna av guldmatchen. Han medger att Champions League blir ett häftigt äventyr, men beskriver turneringen som en stor bonus för honom personligen – och lyfter som alltid fram de yngre spelarna.
– För de unga är det jätteviktigt och en stor erfarenhet, det kommer det förstås bli för oss alla, men för de yngre är jag väldigt glad att de får den här chansen. Men jag hade velat spela kvar i Dolphins oavsett Champions League eller inte, säger Johnell, som efter college spelat i klubbar i Danmark, Finland och Venezuela.

Det låter som ditt val inte var så svårt?
– Inte alls. Det var väldigt lätt. Jag vill stanna så länge klubben vill att jag ska stanna och älskar att vara i föreningen, staden, bland fansen och barnen.

Blir din roll ungefär densamma som förra säsongen?
– Jag skulle tro det. Jag kommer till träningarna, ger 100 procent och pushar laget, främst de yngre att hela tiden hålla ihop och se till att vi åstadkommer bra saker. Jag älskar den rollen och hade egentligen ingen spelare som pushade mig på det sättet när jag var yngre och var på väg uppåt, säger Johnell.

Adnan Chuk kan bara hålla med.
– Vi får massor av rutin, inget snack om den saken. Johnell är en ledare på plan, bänken, luncherna, i omklädningsrummet och ser till att alla ger allt hela tiden.

Om Tim:
– Han är mogen för sin ålder och har tagit kliv i att hitta rätt sätt att spela för att hjälpa laget i olika situationer Och det är inte alltid sätt som syns i statistiken. Tim är en av de verkligen stora hjältarna från guldsäsongen och det är viktigt att vi kan fortsätta bygga med honom.

Du håller ju kontinuitet högt. Då väger dessa två namnen tungt förstår jag.
– Absolut. De har varit med i tre år nu och vi har upplevt mycket tillsammans. Nu får vi dessutom uppleva ett Champions League-kval ihop. Det är fantastiskt roligt för oss att få behålla två så tunga namn. Det är jätteviktigt att ha kvar så många det går för att fortsätta bygga, säger Adnan.

***
En som däremot inte kommer spela i Dolphins-linnet i höst är forwarden Fredrik Larsson som bestämt sig för att ta en timeout från elitbasketen.

Under torsdagsförmiddagen blev det också klart vilka Norrköping Dolphins kommer möta i kvalet till Champions League – spanska Estudiantes. Första matchen spelas i Norrköping den 20 september, returen i Madrid den 22 september. Noterbart är att landslagsstjärnan Ludde Håkanson spelar i Estudiantes.
– Det kommer hit riktigt stora spelare som håller en väldigt hög nivå. En fantastiskt rolig lottning mot ett klassiskt spanskt storlag. De slutade elva förra säsongen, hade kanske kunnat göra det lite bättre, men det är samtidigt sjukt bra spelare i den ligan, säger Adnan Chuk.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget