Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

Kjellbom stannar för tionde säsongen

Lagkaptenen stannar och gör sin tionde (!) säsong i Norrköping Dolphins.
– Norrköping ligger varmt om hjärtat och känns som vår hemstad, säger Joakim Kjellbom.

Han behöver ingen större presentation. Jocke Kjellbom har lika många utmärkelser i SBL som han har poäng – nästan. Centern har dominerat i mer än ett decennium och gör nu sin tionde säsong i Dolphins.
– Jag känner ett sug och att kroppen håller. Det här var ett bra alternativ för mig. Det är många stora och roliga utmaningar som väntar, att försvara SM-guldet och spela Champions League till exempel. Det ser jag fram emot. Norrköping ligger varmt om hjärtat och känns som vår hemstad, säger Jocke.

Fjolårets säsong innebar ett sedvanligt prisregn över stjärncentern: ligan och finalseriens mest värdefulla spelare och årets center. Och SM-guld förstås.

Var säsongen så nära perfekt den kunde bli?
– Det tycker jag. Resultatet var ju maximalt, det går inte vinna mer än ett SM-guld och det var väl ganska oväntat i mångas ögon, även om vi i laget hela tiden trodde på det. Hårt arbete lönar sig och vi lyckades gå hela vägen.

Spelade Champions League in i ditt beslut?
– Lite grann kanske. Jag tycker det är roligt att spela ute i Europa och spela många matcher. Satsningen tycker jag är rätt av föreningen.

39-åringen kommer att i vanlig ordning vara grundpelaren i Dolphins och blir – inte minst – enormt viktig under Europaspelet.
– Jocke är en av de viktigaste, om inte den viktigaste, spelaren i hela ligan. Det är kvalitet i allt han gör, både offensivt och defensivt. Han kommer till varje träning och delar med sig av småtips till framförallt de yngre på hans position, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Med Jocke påskriven och klar ska nu resten av bitarna läggas till och forma laget säsongen 2018/2019.
– Han är vår lagkapten men också en väldigt viktig spelare. Med honom ”signad” så vet vi vad vi behöver komplettera med, säger Adnan.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget