Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

”La Bomba” gör sin nionde säsong

Han säkrade SM-guldet från straffkastlinjen och har nu skrivit på för sin nionde säsong i Norrköping Dolphins.
– Det blir en annorlunda press – alla kommer jaga oss, säger Micke ”La Bomba” Lindquist.

Åtta säsonger – tre SM-guld. Micke Lindquists karriär i Stadium Arena är inget som skämtas bort. 35-åringen är nu redo för sin nionde resa med Dolphins.
– Det känns väldigt bra och jätteskönt att det löste sig. Det handlar om att familjesituationen ska fungera och om en ekonomisk lösning. Jag har spelat nio år här och vi älskar klubben och staden. Våra barn föddes här, vi gifte oss här – det är vårt hem, säger Micke Lindquist.

De senaste säsongerna har guarden fortsatt tagit kliv framåt och har bland annat flyttat delar av sitt spel till de större positionerna. Inte minst under slutspelet förra säsongen då Micke spelade många minuter på position fyra.
– Faktiskt så har kroppen känts starkare och bättre de senaste tre, fyra åren. Jag är inte klar liksom. Vi avslutade ju också med SM-guld och det gav mersmak.

Micke kom till Dolphins från 08 Stockholm inför säsongen 2009/2010 och vann SM-guld direkt – och har varit i Dolphins sedan dess bortsett från en kort sejour i Sundsvall Dragons säsongen 2013/2014. Och att spela om att försvara ett guld har Micke gjort innan.
– Självklart blir pressen lite annorlunda – alla kommer jaga oss. Det är också roligt och sätter en annan press på laget som måste fokusera på ett annat sätt. Det blir en kul utmaning, menar Micke.

Vad har du för känsla kring Champions League?
– Roligt. Jag har spelat ute i Europa innan och vet att det blir ett annorlunda tänk som spelare. Det blir fler matcher och vi behöver vara extra fokuserade. Det är snabbare och starkare spelare där man blir straffad direkt om man gör ett misstag. Det är en högre lägstanivå, men jag tror vi kommer lyckas bra.

I och med Mickes påskrift adderas ännu mer rutin till truppen.
– Det betyder väldigt mycket. Vi får kvalitet och kontinuitet. Micke är en spelare som klarar av att spela på olika positioner, vilket är bra för oss. Han sitter också inne på en stor rutin som vi kan ha nytta av både i Svenska Basketligan (SBL) och internationellt. Han passar väldigt bra in i vårt sätt att spela och tagit ytterligare kliv för varje säsong. Vi är jättenöjda att han väljer att förlänga, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget