Fotograf: Montage

Jämtland värvar amerikanskt från Grekland

Jämtland Basket har kontrakterat den grekiske guard-forwarden Nicholas Paulos.
– En utpräglad trepoängsskytt som är stor för sin position, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke.

26-årige Paulos kommer närmast från grekiska A2-laget Psychiko där han i fjol snittade 14 poäng och fem returer per match. Han är dock född i Salt Lake, USA och spelade collegebasket i North Carolina i Greensboro, men har grekiskt påbrå i familjen/släkten.
– Nicholas ska ersätta spelare som Jaan Puidet och Preston Purifoy och lite av Niklas Larsson. Vi har ju redan Adam Rönnqvist på plats vilket vi räknar med kommer att höja vår kvalitet, utan att för den delen dissa de spelare vi tidigare haft. Vi räknar dock iskallt med att Adam kommer hit för att ta oss till nästa nivå och vi förutsätter att även Nicholas kommer göra samma sak. Bredvid sig på vingen får Adam således Nicholas Paulos. En utpräglad trepoängsskytt som är stor för sin position, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget