Fotograf: BC Luleå

Ungdomslandslagsspelare klar för Luleå

BC Luleå bygger vidare med en ungdomslandslagsspelare från Luleå. Nu är Ville Larsson, 19, klar för sin första säsong med klubben.
– Det känns riktigt roligt att få spela för hemmaklubben, säger han.

BC Luleå har gjort klart med sin nionde spelare för säsongen 2018/2019. Det handlar om 19-årige Ville Larsson, som är basketfostrad i Gammelstad BBK.
– Det känns riktigt roligt att få spela för hemmaklubben. Man har vuxit upp här i stan och sett dem sedan man var liten. Kul nu att jag själv får representera BC Luleå, säger Larsson.

Ville Larsson är en 189 centimeter lång guard som senast kommer från spel med Luleå Basketgymnasium i Basketettan Herr. Under sitt sista år med BG Luleå snittade han fem poäng, två returer och tre assist på drygt 22 minuters speltid. Larsson har dessutom en tydlig familjekoppling till klubben då både hans pappa (Peter Larsson) och storebror (Jonathan Larsson) har spelat med BC Luleå genom åren.
– Roligt att följa i deras fotspår. Det känns bara riktigt bra att spela i samma klubb som dem. Jag får kolla vad Jonte (storebror) hade för statistik och se om jag kan slå det (skratt), säger Larsson.

Klubbdirektör Lars Mosesson ser Larsson som en spelare för framtiden. Han gläds också med att basketstaden Luleå fortsätter att leverera spelare till högsta serien.
– Roligt att Luleå fortfarande kan leverera spelare till Svenska Basketligan. I Ville får vi en stabil guard som vi vet kommer att ge 100 procent hela tiden. Han har definitivt framtiden för sig och kommer att kunna utvecklas bra i vår miljö, säger Lars Mosesson.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget