Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

Svensk mästare återvänder: ”Får in en riktigt kvalitativ spelare”

En svensk mästare återvänder. Jonathan Dubas är tillbaka i Norrköping Dolphins.
– Det innebär att vi får in en riktigt kvalitativ spelare, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Han skapade karnevalstämning det första han gjorde. Första poängen tog tre sekunder, första stulna bollen 18 sekunder och första returen 33 sekunder. De två inledande minuterna i Jonathan Dubas debut innehöll: åtta poäng, två stulna bollar och en retur. Men det blev bara fem matcher innan knäskadan satte stopp. Nu, som i en del av satsningen på Champions League, vänder han alltså tillbaka till Dolphins, efter en lång och lyckad rehab.
– Det innebär först och främst att vi får in en riktigt kvalitativ spelare. Han känner systemet och vet hur vi vill spela, säger Adnan Chuk om sin nye forward.

Ganska snabbt efter guldsäsongen skrev Jonathan på för Union Neuchâtel Basketball i hemlandet Schweiz, med en klausul att få lämna för en utlandssejour. Dolphins och Adnan nappade.
– Han ger en tuffhet på båda sidorna och har en fantastiskt hög spelförståelse. Vi kan använda honom på flera olika positioner och i olika faser av matcher och säsongen i stort. Han gör spelarna i laget alltid lite bättre, säger Chuk.

Jonathan blev snabbt en favorit i Stadium Arena och Adnan Chuk tror att publiken inte fick se tillräckligt av schweizaren.
– Det vi fick se förra året var kanske 75-80 procent av vad han är kapabel till. Det tar några matcher att komma in och nu när han får träna en längre tid med oss kommer vi få se en ännu bättre Dubas.

Jonathan är redo och kommer spela kvällens (måndag) träningsmatch mot Köping.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget