Fotograf: Tobias Sterner / Bildbyrån

Två nya spelare klara för Uppsala

Kontraktsskrivandet i Uppsala Basket fortsätter. Under måndagen blev det klart att Uppsala-fostrade Robert Bolander tar steget upp i herrlaget, samt att Teymor Shukur Johansson från Västerås ansluter till laget.

20-årige, Uppsala-fostrade Robert Bolander, är 195 centimeter lång och har sedan säsongen 2014/2015 spelat för KFUM Uppsala Basket i basketettan och gjort det med bravur. Under den föregående säsongen så snittade han på sina 20 minuters speltid; 8.6 poäng, 4.2 returer och 1.5 assists. Robert har inte bara spelat i basketettan utan har även SM och landslagsspel med U15 i bagaget.

26-årige, Teymor Shukur Johansson, från Västerås är en 185 centimeter lång guard som säsongen 2009/2010 gick till Tälje BBK i basketettan. Säsongen därpå bytte laget namn till Tälje Knights och Teymor stannade i klubben fram till säsongen 2012/2013 och spelade även han U20-SM, bland annat. Därefter begav det sig till Dubai, Förenade Arabemiraten för spel i en av de inhemska ligorna. Teymor har sedan dess gjort ett antal landskamper för Irak som ligger på plats 80 på världsrankingen, senast den 2 juli 2018 då man tog sig an Qatar i VM-kvalet.
– Det känns fantastiskt bra att ha gjort klart med Robert och Teymor och jag ser onekligen fram emot att se de båda i det röda linnet. Det börjar lika något nu, säger Johan Immelgård, klubbdirektör i Uppsala Basket.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Uppsala Basket

Dela inlägget