Fotograf: Montage

Uppsala kontrakterar amerikansk guard

Uppsala Basket meddelade under onsdagen att man har gjort klart med den amerikanske guarden, Xavier Cannefax som kommer direkt från collegespel.

28-årige Xavier Cannefax mäter 188 centimeter och har under de senaste säsongerna spelat för collegelaget Warner Pacific Knights i Portland, Oregon. Ett lag som håller till i en av de amerikanska collegeligorna och har gjort det med stor framgång. Under den föregående säsongen så snittade han på sina 33 matcher: 18.6 poäng, tre returer och 3.5 assists per match.

– Vi är fantastiskt glada över att ha gjort klart med Xavier. Han verkar vara otroligt all-round, såväl som en fantastiskt bra skytt. Det ska onekligen bli väldigt spännande att se honom i det röda linnet, säger Johan Immelgård, klubbdirektör i Uppsala Basket.

Under den här veckan provspelar fransmannen Davy Baltus med Uppsala.

Text: Uppsala Basket

Dela inlägget