Fotograf: Simon Hastegård / Bildbyrån

Inför: Nässjö Basket-Norrköping Dolphins

Det har blivit hög tid för fjolårets mästare Norrköping Dolphins att kliva in i SBL säsongen 2018/2019. För motståndet står Nässjö Basket på bortaplan. Här är senaste nytt!

🔥 Nässjö Basket – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL, omgång 2
📆 Fredag 28 september, kl 19.04
🌍 Nässjö Sporthall, Nässjö
💻 Livestatistik

Då är det dags för hemmapremiär mot förra säsongens segrare Norrköping Dolphins. Först Luleå borta och sedan Norrköping hemma. Ingen kan säga att Nässjö fick en enkel start på SBL säsongen 2018/2019. Förhoppningsvis har Nässjö hämtat sig efter den tuffa matchen i Luleå och kan prestera en bra match på hemmaplan.

Norrköping ligger långt framme då de redan spelat kval i Champions League mot spanska Estudiantes. Tyvärr räckte inte segern borta i andra matchen då första förlorades hemma i Stadium Arena.

Förhoppningsvis är man inte riktigt på tårna när man ikväll kommer till Nässjö Sporthall. Som vanligt får Nässjö se upp med skarpskytten Micke Lindquist som var riktigt bra i matcherna i Champions League. Han brukar också vara het i Nässjö. Norrköping som återigen coachas av Adnan Chuk som överraskande skrev på för hela fem år med Dolphins inför årets säsong. Som vanligt kan vi förvänta oss ett hårt och aggressivt försvarsspel och en kontrollerad offensiv.

Text: Nässjö Basket

***
Efter de fantastiska matcherna i kvalet till Champions League mot spanska storlaget Movistar Estudiantes är det dags för premiär för Norrköping Dolphins i SBL borta mot ”nya” Nässjö Basket.

Dolphins mötte Nässjö i sin första träningsmatch hemma i Stadium Arena för en månad sedan och man kunde vinna efter stark sista period. Nässjö har hunnit med flera försäsongsmatcher där man krossat Högsbo, slagit Borås två gånger och förlorat mot Köping där bland annat kompetente centern Dartaye Ruffin saknades. Sympatiske coach Jordi Juste förfogar över en del unga spelare där bland annat ”vår” Felix Terins kommer att ha en framträdande roll. Nässjö lär vara rejält taggade för att få upprättelse efter matchen mot Luleå i tisdags. Dolphins har gjort en storstilad försäsong med fina skalper i både Polen och Bosnien men ”grädden på moset” har matcherna mot Movistar Estudiantes varit där man verkligen visat vad man är gjorda av. Coach Adnan Chuk är ”hyfsat” nöjd med vad man hittills åstadkommit men nu gäller SBL och tränare Chuk säger så här inför den svenska ligapremiären ikväll:
– Äntligen sätter den riktiga säsongen igång även för vår del. Nässjö är ett lag som vi har mött på försäsongen i en tuff och jämn match då båda lagen saknade några spelare. Det är ett lag som spelar väldigt fin basket och som vi har stor respekt för, speciellt på hemmaplan. Tyvärr saknar vi Johnell Smith som skadade sig dagen innan den första matchen mot Movistar Estudiantes. Som lag måste vi ommobilisera och hitta ett sätt att spela utan Johnell. Vi ser fram emot den tuffa premiärmatchen och hoppas att vi kan fortsätta utveckla vårt spel ytterligare.

Text: Benny Lindholm (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö saknas troligen Abdou Medjedoub. Dessutom är det mycket osäkert ifall Kristian Heder Ternell kan spela.

Norrköping kommer som sagt till spel utan skadade Johnell Smith som kommer saknas ett par veckor till.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget