Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 40

Succén är äntligen tillbaka! Varje måndag hela säsongen kommer vi utse veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans lag”.

OBS: I detta säsongens första lag har vi även tagit med premiärmatcherna som spelades vecka 38.

G: DeAndre Mathieu, Umeå BSKT (1)
DeAndre Mathieu. Lägg det namnet på minnet. En amerikansk pointguard på knappt 180 centimeter som lär vara en av SBL:s mest sevärda spelare den här säsongen. Har inlett med två gånger 27 poäng – imponerande!

 
G: Tim Schüberg, Norrköping Dolphins (1)
Det blev visserligen en ganska överraskande förlust för fjolårssegrarna Norrköping när man inledde säsongen borta mot Nässjö i fredags (82-84). En som dock stod för en mycket stabil insats var 23-årige Schüberg som bland annat sköt i 24 poäng – varav 6/6 trepoängare trillade i korgen.

 
F: Michael Moore, Borås Basket (1)
Borås har fått en drömstart på säsongen med två raka storsegrar. En av de spelare som är nya inför säsongen är 24-årige Michael Moore som i premiären mot Uppsala sköt i hela 29 poäng, för att sedan följa upp det med 25 poäng i fredagens seger mot Umeå.

 
F: William Gutenius, Borås Basket (1)
26-årige Gutenius är tillbaka i Sverige efter en säsong i Spanien, och snacka om att han levererat så här långt. Inledde med 20 poäng på knappt 20 minuter mot Uppsala. Mot Umeå blev det 23 poäng och 9 returer.

 
C: Evariste Shonganya, Jämtland Basket (1)
Visst det har bara spelats två matcher, men frågan är om inte 26-årige Shonganya är ett rejält fynd för Jämtland och en allvarlig utmanare till titeln årets center? Han har i alla fall imponerat stort både i premiären mot Umeå, och i helgen mot Wetterbygden med 27 respektive 20 poäng, dessutom sanslösa 34 (!) returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget