Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 41

Succén är äntligen tillbaka! Varje måndag hela säsongen kommer vi utse veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans lag”.

G: Mikael Lindquist, Norrköping Dolphins (1)
Imponerande insats av 36-årige Lindquist när Norrköping i fredags besegrade Umeå med 90-73. Lindquist var glödhet bakom trepoängslinjen, satte 7/11 trepoängare och landade till slut på 30 poäng.

 
G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (1)
Inledde säsongen lite blygsamt med endast sex poäng mot Uppsala, men förra veckan lossnade det rejält för 25-åringen. Först sköt han i 23 poäng i förlusten mot Jämtland, sedan blev det 22 poäng och fina tio assist i segern mot nykomlingen Wetterbygden.

 
F: Christopher Dunston, Wetterbygden Stars (1)
Wetterbygdens 24-årige stjärnamerikan låg bakom det mesta i segern mot Köping i tisdags. Dunston sköt inte bara i 28 poäng utan hade dessutom fem steals på sina drygt 30 spelade minuter. Följde upp det med 16 poäng i förlustmatchen mot Borås i fredags.

 
F: Oliwer Gehrke, Jämtland Basket (1)
Blott 18-årige Gehrke gjorde kanske sitt livs SBL-match mot Södertälje i helgen? Det blev visserligen förlust för Jämtland, men 18-åringen ska verkligen inte skämmas för sin insats: 20 poäng på knappt 20 spelade minuter.

 
C: William Magarity, Södertälje Kings (1)
25-årige Magarity var på stort spelhumör när hans Södertälje bortaslog Jämtland i lördags. Magarity levererade bland annat 23 poäng och sex returer på sina drygt 31 spelade minuter.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget