Fotograf: Norrköping Dolphins

Meriterat nyförvärv till Norrköping

Meriterade Andreas Person spetsar Norrköping Dolphins ännu mer. Guarden är spelklar och debuterar redan ikväll mot Jämtland Basket.
– Det är snabba ryck och många saker som ska in, både defensivt och offensivt, men jag ska göra det bästa av situationen, säger nytillskottet.

Han har hunnit bli 27 år är välkänd av basketpubliken. Andreas Person, förra säsongen i Borås Basket, tillför mycket till Dolphins.
– Adnan (Chuk, coach) vill att jag ska spela mitt spel och göra det jag gör bra, säger Andreas.

Vad skulle du säga är ditt spel?
– Defensiven främst och i offensiven ger jag lite av allt. Jag kan skjuta, attackera… det blir väldigt mixat liksom och det är det jag ska försöka bjuda på.

Innan säsongen med Borås har han många år i Uppsala Basket, som också är moderklubben. Två säsonger i LF Basket (nu BC Luleå) och en i Jämtland har också avverkats på svensk mark. 2010/2011 spelade Andreas för slovenska Helios Domzale och det såg ut som att det skulle bli ett nytt utlandsäventyr, då han nyligen provspelade för italienska Brescia. Den affären sprack och Andreas hamnade i Stadium Arena.
– Jag har varit hemma i en och en halv vecka och pratat en del med Adnan. Det här är en bra möjlighet för mig. Det är ett bra lag som är svenska mästare, menar Andreas.

Ger det en extra krydda, att ha ett guld att försvara?
– Det tror jag absolut. Man vill väl alltid stanna på toppen och jag vet att de här killarna vill det. Jag kommer hit för att hjälpa och bidra för att guldet ska stanna.

Kontraktet är skrivet till slutet av januari, detta då statusen på axelskadade Johnell Smith fortfarande är under utredning.
– Johnell kommer att genomgå en ny undersökning om sex veckor ungefär. Efter den vet vi vad nästa steg blir. Just nu rehebar han och försöker komma tillbaka, säger coach Adnan Chuk.

Att han får in Andreas i truppen ger ett lugn och ett spetsigare lag att arbeta med.
– Han är en spelare i sina bästa år som hunnit med väldigt mycket i sin karriär. Det är en mycket bra människa och lagspelare. Han har ett kreativt spelsätt och passar in i klubben och vårt tänk väldigt bra. Andreas tillför, som Johnell, en väldigt bra defensiv och är duktig på att sätta press på motståndaren, säger en nöjd Adnan.

Andreas Person gör debut ikväll mot Jämtland Basket. En match som du kan se direkt på SBLPlay!

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget